Karim de la Plaine
NASTAVLJA PUT PREMA VRHU

FILIP HRGOVIĆ O SVOM IDUĆEM PROTIVNIKU 'Nije moja liga, ima da mu otekne glava od udaraca! O njemu znam samo da ću ga prebiti i to je to'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. siječanj 2018. 17:41

Za dva i pol tjedna na rasporedu je novi boksački nastup Filipa Hrgovića, i to ponovno u Rigi, gdje ga čeka meč protiv Toma Littlea iz Engleske. Za Večernji list je prokomentirao taj meč i ono kako se za njega pripremio, piše Fightsite.

Zanimljivo, Filip će posljednji dio priprema odraditi u Londonu, a ne u Njemačkoj, gdje je sjedište njegove promotorske agencije, Sauerland Boxinga. Kaže kako je to u potpunosti bila odluka tima koji se bavi njegovom karijerom.

“Ne znam koji je razlog, ali meni je bitno da imam dvoranu i sparing partnere. U Londonu ću raditi s tri ili četiri boksača, to je sve organizirao moj menadžer u suradnji s promotorom. U Londonu živi mlađi brat Sauerland, koji je i zadužen za pronalaženje mojih protivnika”, objasnio je Filip.

Srećom po njega, uskoro će moći pripreme odrađivati i u Zagrebu, kada se završi nova velika boksačka dvorana, koju financira grad. Njemu će sigurno biti lakše kada bude više vremena mogao provoditi kod kuće.

“Dvorana bi trebala biti gotova do 5. veljače. Riječ je o prostoru od 300 četvornih metara u Novom Jelkovcu, a sadrži olimpijski ring, saunu, traku za trčanje, stacionarni bicikl, utege te mušku i žensku svlačionicu. Bit će to najbolja dvorana u ovom dijelu Europe, a kroz vrijeme će postati klub koji će upisivati djecu.”

Rekao je nešto o pripremama za meč, ali i o tome što je dio njih odradio na Tenefirima.

“Meču sam posvetio deset tjedana, od čega sam tri trenirao na Tenerifima i tamo je bilo sjajno. Trenirao sam kao životinja, ali na toplom i volio bih tamo otići barem jednom svake godine u zimskim mjesecima. U Zagrebu tada uvijek postoji opasnost prehlade, a tamo sam bio zdrav i radio sam punim gasom.”

Protivnik mu je Tom Little, Britanac skora 10-4 koji većinom nastupa na priredbama u najpoznatijoj boks dvorani Londona, York Hallu. Prema tome je u pitanju iskusan borac i nikako nije loš boksač, ali Filip zna kako bi to samo trebao biti jedan u nizu unutar njegovog prema svjetskom teškaškom vrhu. Filip je izrekao aluziju na to kako je njegovo prezime Little, što znači mali, a u pitanje je krupan i jak borac.

“Nakon borbe protiv mene će mu biti velika glava, biti će natečena od udaraca. Dobar je to boksač, ali ne i moja liga. O njemu znam samo da ću ga prebiti i to je to.”

Filip nastupa na uvodnim mečevima programa koji predvodi fenomenalna borba polufinala svjetske boksačke serije, između Oleksandr Usyk i domaći boksač, Mairis Briedis.

Linker
27. travanj 2024 00:18