Split, 150518.
Toni Kanaet i Lovre Brecic iz taekwondo kluba Marjan na evropskom prvenstvu osvojili su zlatne medalje. Svecani docek uprilicen im je u prostorijama kluba.
Na fotografiji: Lovre Brecic i Toni Kanaet.
Foto : Jakov Prkic / Cropix
Cropix

SP U MANCHESTERU

HRVATSKA REPREZENTACIJA NA SVJETSKOM PRVENSTVU LOVI ODLIČJA Sa posljednjih devet Svjetskih prvenstava Hrvati su se vraćali barem s jednom medaljom

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 14.05.2019. u 16:18

 • Na Svjetskom prvenstvu u taekwondou,  koje sutra počinje u Manchesteru, osim za svjetske medalje oko 1000 sudionika iz 150 zemalja nadmetat će se i za bodove za olimpijsku vizu. Među njima su i  šestero Hrvata, Kristina Tomić, Nikita Glasnović, Matea Jelić, Iva Radoš, Lovere Brečić, Toni Kanaet, koji dobro kotiraju na rang-ljestvicama u spojenim olimpijskim kategorijama. S osljednjih devet svjetskih prvenstava hrvatski tekvondaši uvijek su se vraćali barem s jednom medaljom.

  Sa posljednjih 13 svjetskih prvenstava, otkako je samostalna država, Hrvatska se samo dvaput vratila bez odličja i to u 90-tim godinama prošlog stoljeća. Hrvatskim tekvondašima kolajne nisu uručene jedino 1993. u New Yorku i 1999. u Edmontonu, a najviše ih je (po tri) osvojeno 2003. u Garmisch Partenkirchenu i 2007. u Pekingu.

  Najviše medalja, čak četiri, sa svjetskih prvenstava ima Splićanka Ana Zaninović koja je triput nastupila u finalima i koja je 2011. u Južnoj Koreji postala svjetskom prvakinjom.

  Drugo hrvatsko zlato, od 20 ukupno osvojenih medalja, osvojio je 2007. u Pekingu Filip Grgić koji je sa samo 17 godina postao svjetski prvak.

  Niti Filip niti Ana više nisu aktivni, no stigao je novi naraštaj boraca koji su na prošlogodišnjem prvenstvu Europe u Kazanju osvoji tri zlatna i pet brončanih odličja. Europskim prvacima tada su postali Lovre Brečić, Toni Kanaet i Kristina Tomić i svi  su oni  u Manchester u kojem će hrvatske boje braniti tekvondašice: Lena Stojković (46 kg), Kristina Tomić (49 kg), Ana Taslak (53 kg), Nikita Glasnović (57 kg), Bruna Vuletić (62kg), Matea Jelić (67 kg), Iva Radoš (73 kg) i Doris Pole (preko 73 kg), dok muški sastav reprezentacije čine: Josip Teskera (54 kg), Leon Glasnović (58 kg), Lovre Brečić (63 kg), Deni Andrun Razić (68 kg), Toni Kanaet (74 kg), Luka Horvat (80 kg), Ivan Šapina (87 kg) i  Vedran Golec (preko 87 kg).

  Iz drugih medija