BAKU, AZERBAIJAN - JUNE 13: Rasul Chunayev of Azerbaijan (red) wrestles against Dominik Etlinger of Croatia (blue) in the Men's Greco Roman Wrestling 71kg during day one of the Baku 2015 European Games at Heydar Aliyev Arena on June 13, 2015 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Richard Heathcote/Getty Images for BEGOC)
Richard Heathcote/Getty Images for BEGOC

IVAN LIZATOVIĆ OSTAO BEZ MEDALJE

HRVATSKI REPREZENTATIVAC OSVOJIO BRONČANO ODLIČJE NA EUROPSKOM PRVENSTVU U BUKUREŠTU Dominik Etlinger u neizvjesnoj borbi preokretom došao do pobjede

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 14.04.2019. u 19:39

 • Hrvatski reprezentativac Dominik Etlinger osvojio je brončano odličje u kategoriji do 72 kg na Europskom prvenstvu u hrvanju grčko-rimskim načinom u Bukureštu, gdje je u borbi za medalju svladao Armenca Hranta Kalačjana sa 4-3.

  Bivši europski juniorski prvak i svjetski doprvak tako je postao šestim hrvatskim reprezentativcem koji je osvojio odličje na europskom prvenstvu u seniorskoj kategoriji od osamostaljenja Hrvatske. Prije Etlingera brončane medalje osvojili su braća Nenad (2013.) i Neven Žugaj (2005.), Tonimir Sokol (2010.), Božo Starčević (2013.) i Ivan Lizatović (2017.), koji je, nažalost, u Bukureštu poražen u borbi za broncu od Ukrajinca Lenura Temirova bodovnom premoći (0-9).

  Etlinger je do brončanog odličja došao preokretom, nakon što je njegov suparnik poveo sa 3-1. Nešto više od minute prije kraja borbe naš je borac zaradio bod zahvaljujući javnoj opomeni koju je zaradio Kalačjan, a u nastavku je iskoristio i dominatnu poziciju za pobjedničko bacanje. U posljednjih 40 sekundi Etlinger se uspješno obranio od napada Armenca, bivšeg europskog prvaka do 23 godine, te tako osvojio svoje drugo seniorsko odličje. Naime, broncu je osvojio i 2015. godine u Bakuu, na prvom izdanju Europskih igara.

  Računajući i odličja koja su kao reprezentativci Jugoslavije osvajali Milan Nenadić, Josip Čorak, Slavko Koletić i Vlado Lisjak, to je ukupno 21 odličje hrvatskih hrvača s najznačajnijih natjecanja, europskih i svjetskih prvenstava te olimpijskih igara.

  EP hrvanje: Ivan Lizatović bez bronce

  Hrvatski reprezentativac Ivan Lizatović nije uspio osvojiti brončano odličje na Europskom prvenstvu u hrvanju grčko-rimskim načinom u Bukureštu, gdje je u nedjeljnoj borbi za medalju u kategoriji do 60 kg izgubio od Ukrajinca Lenura Temirova bodovnom premoći (0-9).

  Lizatović je u nedjelju imao dvostruki program, jer je do borbe za odličja stigao u jutarnjem repesažu, u kojem je sa 6-3 bio bolji od Bugarina Avgustina Boyanova Spasova.

  Damir Krajac / CROPIX
  CROPIX
   

  U borbi za svoju drugu medalju na europskim prvenstvima bio je nemoćan protiv odličnog Temirova, osvajača bronce na prošlogodišnjem svjetskom prvenstvu. Ukrajinac je već u prvoj akciji došao do vodstva od 4-0, a s još dva bacanja uspio završiti borbu nakon nešto više od tri minute.

  Tako je Lizatović ostao na bronci osvojenoj prije dvije godine u Novom Sadu.

   

  Iz drugih medija