Zagreb, 190518.
SD Trnsko.
27. Croatia cup, karate Zagreb, Enes Garibovic - Uros Mijalkovic.
Na fotografiji: Enes Garibovic.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Suvar / CROPIX

KARATE

HRVATSKI REPREZENTATIVAC OSVOJIO PRESTIŽNI MEĐUNARODNI TURNIR Garibović ostvario sve četiri pobjede i treći put zaredom stigao do titule

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 12.05.2019. u 10:07

 • Hrvatski reprezentativac Enes Garibović pobjednik je prestižnog međunarodnog karate turnira "Super eight", koji je održan u zagrebačkoj sportskoj dvorani u Trnskom.

  Garibović je u 25. izdanju "Super eighta", na kojem tradicionalno nastupa osam izuzetno kvalitetnih karate boraca ostvario sve četiri pobjede i treći put uzastopce osvojio naslov pobjednika. 

  U liga sustavu u "Crvenoj skupini" pobijedio je Srbina Đorđa Tešanovića s 1-0, Azerbajdžanca Aykhana Mamayeva s 3-1, te Francuza Kenya Grillona s 3-0, a u finalnom susretu nadvisio je i Talijana Martina Michelea s 2-0.

  "Četvrti put u finalu, treći put zaredom pobjednik, jako sam sretan", rekao je Enes Garibović, kojeg zajedno s ostalim reprezentativcima već sljedećeg vikenda očekuje natjecanje Svjetske karate lige u Istanbulu.

  Od naših natjecatelja nastupio je i Ante Mrvičić. U "Plavoj skupini" bio je bolji od kasnijeg finaliste Michelea s 1-0, ali nije izborio završni nastup zbog poraza koji su uslijedili - sudačkim preglasavanjem  od Turčina Ermana Eltemura, te Alvina Karaqija, predstavnika Kosova s 3-1.

  Karaqi je u susretu za 3. mjesto svladao Aykhana Mamayeva iz Azerbajdžana s 3-1.

  Iz drugih medija