SN/Arhiva Miro Podrug
VELIKA ŠTETA

LOŠE VIJESTI SA SVJETSKOG PRVENSTVA Barbara Matić ispala odmah na početku od viceprvakinje svijeta

Piše: HinaObjavljeno: 01. rujan 2017. 16:14

Peti dan Svjetskog judo prvenstva u Budimpešti donio je nastup Barbare Matić (do 70 kg), koji je nažalost završio već prvom borbom jer je dalje prošla viceprvakinja svijeta iz 2015., Španjolka Maria Bernabeu.

Odmah nakon ždrijeba Svjetskog prvenstva se istaknula prva borba Barbare Matić kao vrlo zahtjevna. Naime, kao šesta nositeljica u 2. kolu je čekala bolju iz dvoboja nepostavljenih Bernabeu (Špa) i Bolder (Izr). Kako je ovo svjetsko prvenstvo prvo nakon Olimpijskih igara, imena nositelj(ic)a nisu i jasan pokazatelj kvalitete jer se veliki broj vrhunskih judoka odmarao u periodu nakon Rija.

Pokazalo se to i u borbi jer je tijekom vrlo izjednačene borbe viceprvakinja svijeta iz 2015., Maria Bernabeu dva puta bacila Matić. Prvi wazari je poništen, dok je drugi, iako se dogodio 25 sekundi prije isteka borbe, dosuđen tek s istekom vremena te više nije bilo vremena za dostizanje zaostatka.

"Znali smo da će protiv Bernabeu biti jako teško, a to se nažalost pokazalo na teži način. Kako je borba tekla osjećala sam se sve bolje, ali nažalost, iznenadio me wazari koji je dosuđen i upisan tek na kraju borbe kad sam već očekivala ulazak u "produžetak". Idemo dalje trenirati, u nedjelju nas čeka ekipno natjecanje, a ovo mi je samo dodatni motiv", rekla je 22-godišnja Matić.

Subota je posljednji dan individualnog natjecanja, a Hrvatska će imati dva imena. Ivana Šutalo se bori s trećom nositeljicom Sayit (TUR) u kategoriji preko 78 kg. Zlatko Kumrić (do 100 kg) na početku ide na Mburua (KEN), a u slučaju pobjede na prvog nositelja Korrela (NED).

Linker
20. travanj 2024 13:28