DAN ZA FEŠTU

NAJBOLJI HRVATSKI MMA BORAC SVIH VREMENA SLAVI ROĐENDAN Mirko 'Cro Cop' Filipović proslavio 43. rođendan u Zagrebu, veselo je jamačno i u Privlaci

Piše: Dean BauerObjavljeno: 10. rujan 2017. 23:31

U zagrebačkom domu Filipovićevih, a jamačno i u Privlaci nedaleko od Vinkovaca, danas se slavilo. Najbolji hrvatski MMA borac svih vremena, onaj koji je Lijepu našu i zaludio za ovom vrstom sporta, Mirko Cro Cop Filipović proslavio je 43. rođendan.

Iako je proteklo gotovo devet mjeseci od njegove posljednje borbe, slavlja na Rizin kupu u Tokiju, na Staru godinu 2016, obožavateljima nije promaknuo rođendan idola.

No, 10. rujna bitan je datum i u Mirkovoj sportskoj karijeri. Naime, baš je 10. rujna 2006, dakle na 32. rođendan, Mirko doživio i trenutak ponajveće slave.

U japanskoj Saitama Areni, za koju ističe kako mu je srcu najviše prirasla, Mirko je osvojio Grand Prix Pride. Na putu k naslovu prvo je još u ljetnim mjesecima svladao dvojicu japanskih suparnika Ikuhisa Minowu, a zatim i svojedobnog olimpijskog pobjednika u judu iz Barcelone 1992. Hidehika Yoshidu.

Deseti dan rujna donio mu je prvo u polufinalu za suparnika Wanderlei Silvu. Tu je Cro Cop ostvario jednu od najefektnijih pobjeda, da bi u finalu stao sučelice Amerikancu Joshu Barnettu. Bila je to njihova tada treća međusobna borba. U ovoj je Mirko sasuo cijelu kanonadu udaraca u Barnetta, kojem nije preostalo drugo do već u 1. rundi “tapkati” i priznati nadmoć boljemu.

Tada je Cro Cop u emotivnom istupu rekao:

- Ovo je najbolji dan mojeg života. Jedino žalim što otac nije poživio dovoljno doživjeti ovaj trenutak. Ovaj pojas posvećujem njemu.

Josh Barnett samo je dometnuo:

- Mirko je najbolji borac s kojim sam se susreo u karijeri.

Linker
24. travanj 2024 16:44