Tino Marić

IJF JUDO GRAND PRIX ZAGREB 2018

NAŠA JUDAŠICA KARLA PRODAN OSTVARILA NAJBOLJI HRVATSKI REZULTAT NA GRAND PRIXU Hrvatske reprezentativke napravile iznenađenje i oduševile one najmlađe

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 29.07.2018. u 17:44

 • Završnog dana IJF Judo Grand Prixa Zagreb 2018 nastupilo je deset hrvatskih judoka, a najdalje je dogurala 20-godišnja Karla Prodan koja je zastala dva koraka od medalje.

  Najveće zadovoljstvo priredila je juniorka Karla Prodan u kategoriji do 78 kg, koju je u prvom nastupu čekala puno iskusnija Britanka Powell.  To joj nije smetalo i Prodan, koja je povela wazarijem, a nakon što je Britanka uzvratila na isti način, smogla je snage i u posljednjoj minuti borbe drugim wazarijem prošla u četvrtfinale.

  Tamo ju je čekala Slovenka Apotekar koja je u većem dijelu napete borbe kontrolirala ritam te slavila wazarijem. U repasažu je hrvatska judašica išla na Njemicu Malzahn, koja je prije dva tjedna osvojila Europski seniorski kup u Saarbruckenu, dok je Karla osvajala Europski juniorski kup u Pecsu. Malzahn je iskoristila iskustvo i s dva wazarija otišla u borbu za medalju.

  "Podijeljeni su mi osjećaji. Drago mi je da sam na kraju sedma, ali uvijek idem na medalju i možda sam mogla više protiv Njemice u repasažu. Ipak je ovo seniorska konkurencija i idem dalje trenirati i napredovati," rekla je Karla Prodan.

  Uz Prodan je nastupilo još devet hrvatskih judoka, Denis Beljić i Antonijo Garašić Ernješ u kategoriji do 90 kg, Marko Kumrić i Ivan Čović u kategoriji iznad 100 kg, Lea Gobec u kategoriji do 78 kg, te Ivana Maranić, Zrinka Miočić, Ivana Šutalo i Tina Radić koje su nastupile u kategoriji iznad 78 kg.

  Ivana Šutalo je upisala prvu pobjedu dana protiv Mađarice Szigetvari u napetom dvoboju koji je vodio do 'golden scora', gdje je Ivana odličnim wazarijem nakon 12 sekundi svladala protivnicu. Nažalost u 2. kolu poražena je od Turkinje Sayitu izjednačenom dvoboju te je završila svoj put u Zagrebu.

  Hrvatska judašica Andrea Bekić, koja je nedavno zbog osobnih razloga završila natjecateljsku karijeru, primila je priznanje za sve napravljeno u karijeri od predsjednice saveza Sande Čorak i potpredsjednika saveza Deana Bogića.

  Za male judaše iz cijele Hrvatske, Hrvatski judo savez organizirao je u subotu i nedjelju trening sa Shunom Kondom, trenerom hrvatske reprezentacije. Više od 100 mlađih kadeta iz Đakova, Kutjeva, Osijeka i Vinkovaca dva dana je treniralo u pomoćnoj dvorani Arene Zagreb.

  Na kraju treninga posjetom su ih iznenadile hrvatske reprezentativke, Barbara Matić, Ivana Šutalo, Karla Prodan i Zrinka Miočić koje su ih pozdravile, fotografirale se, dijelile autograme i prenijele dio iskustava.

  Tagovi
  Iz drugih medija