Solin, 040717.
Svecani docek za Anu Viktoriju Puljiz koja je osvojila zlatnu medalju u judu u kategoriji do 44 kilograma na europskom prvenstvu koje se odrzalo u Litvi.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX

PLANET HRVATSKA

NOVI USPJEH MLADE HRVATSKE JUDAŠICE NA OLIMPIJSKIM IGRAMA Ana Puljiz osvojila ekipno zlato

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 12.10.2018. u 12:58

 • Nakon brončane medalje u pojedinačnoj konkurenciji kategorije do 44 kg, 16-godišnja hrvatska judašica Ana Viktorija Puljiz osvojila je zlatnu medalju u mješovitom ekipnom natjecanju na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Airesu.

  Kao članica ekipe Peking Puljiz je s tri pobjede u svojoj kategoriji dala velik doprinos ekipnom trijumfu. Njezine pobjedničke ippone dobro su zapamtile Houda Faissal Abdourahman iz Džibutija, Španjolka Perez Sole i Butanka Wangmo pa je šteta što u tom ritmu nije izdržala do kraja.

  U finalnom nadmetanju s Indijkom Thangjam, koja ju je zaustavila i u polufinalu pojedinačne konkurencije, na stranu suparnice presudio je wazari. Srećom, to nije utjecalo na ukupnu pobjedu ekipe Pekinga, koja je bila uspješnija od ekipe Atene sa 4-3.

  Na pobjedničkom postolju Puljiz je završila skupa s Bjelorusom Kolasauom, Talijankom Toniolo, Uzbekistancem Nazarovom, Meksikankom Pecha, Venezuelcem Paezom i Tajvankom Liu.

  Mješovito ekipno natjecanje sa po tri natjecatelja i natjecateljice iz različitih kategorija i država nova je olimpijska disciplina koja će premijeru na "velikim" Igrama imati u Tokiju 2020. godine, a prilično se etablirala kroz prethodna dva izdanja Olimpijskih igara mladih. 

  Peti natjecateljski dan na OIM-u donio je našim predstavnicima u rukometu na pijesku iznimno teške suparnike. Rukometaši su pobijedili Mađarsku sa 2-0, ali su istim omjerom poraženi od Španjolske, dok su rukometašice imale prvi neuspješan dan na turniru. U ogledima sa Argentinkama i Španjolkama upisale su dva poraza sa 1-2. Uoči borbe za odličja i redoslijed, pred rukometašicama je dvoboj s reprezentacijom Paragvaja, dok će rukometaši igrati protiv vršnjaka iz Tajlanda.

  Jedriličarka Palma Čargo nakon 12. plova zauzima 15. mjesto, uz uloženi prigovor zbog povrede pravila natjecanja, koji može utjecati na bodovni učinak. Martin Dolenc je u kajtanju na osmom mjestu ukupnog redoslijeda. Naša jedina predstavnica u streljaštvu, Marijana Matea Štrbac, u mješovitom je paru s Bjelorusom Kurdzijem prošla u četvrtfinale discipline zračni pištolj 10 m, koje je na rasporedu u petak.

  Tagovi
  Iz drugih medija