CROPIX
PLANET HRVATSKA

NOVI USPJESI HRVATSKE NA MEDITERANSKIM IGRAMA Dvije hrvačke bronce i sjajna pobjeda odbojkašica nad Francuskom

Piše: HinaObjavljeno: 26. lipanj 2018. 00:14

Četvrtog natjecateljskog dana na Mediteranskim igrama u Tarragoni (22. lipnja – 1. srpnja) hrvatski su sportaši izborili dvije brončane medalje, obje u hrvanju grčko-rimskim načinom.

Ivan Lizatović je do bronce stigao bez borbe. Meč za treće mjesto kategorije 60 kg predao mu je Marokanac Anwar Tango. I Božo Starčević se u kategoriji 77 kg bez borbe okitio broncom, nakon predaje, također Marokanca, Zieda Aita Ouagrama. Ivan Huklek je u borbi za broncu poražen od Grka Dimitriosa Tsekeridis.

Nakon što su ostale bez izbornika Igora Lovrinova, koji je podnio neopozivu ostavku i vratio se u Hrvatsku, naše su odbojkašice pomalo senzacionalno pobijedile Francusku sa 3-1 (22-25, 25-19, 25-21, 25-19). Najviše su “povukle” dvije najiskusnije igračice - Sanja Gamma i Samanta Fabris, ali prema riječima privremenog izbornika, uspješnog debitanta Frane Žanića, čestitke zaslužuju sve igračice.

I naši su odbojkaši prošli u četvrtfinale, ali uz pomoć Francuza koji su svladali Alžirce. Hrvatsku momčad u četvrtzavršnici za dva dana očekuju jaki Talijani. Inače, makedonski je Savez odlučio povući svoje odbojkaše s Mediteranskih igara zbog teškog kršenja discipline i cjelonoćnog ‘tuluma’ u mediteranskom selu, i to skupa s odbojkašicama koje, pak, ipak nisu kažnjene.

Jedina nam mačevalačka uzdanica Paula Jukić nije uspjela proći dalje od šesnaestine finala, a golfer Marko Stepinac je nakon prvoga dana na podjeli 28. mjesta s još petoricom suparnika.

Plivač Anton Louie Lončar uvjerljivim je prvim mjestom u skupini izborio finale discipline 200 m leđno, a potom je u finalu bio četvrti, sa sekundom zaostatka za brončanim Grkom Christouom. Nikola Obrovac je kao trećeplasirani izborio finale discipline 50 m prsno, da bi u borbi za medalje stigao šesti. Utješno mu može biti da se prvih šest plivača svrstalo unutar pola sekunde razlike.

Ni naši plivači s invaliditetom nisu uspjeli osvojiti medalju. Dario Burić je četvrtim mjestom izborio finale discipline 100 m slobodnim načinom (S10), a u finalu je zauzeo šesto mjesto od osam natjecatelja. Matej Petrlić je u svojoj kvalifikacijskoj skupini stigao šesti, nedovoljno za finale. Paula Novina je u ženskom finalu (izravan plasman) na 100 m slobodnim načinom (S10) zauzela sedmo, posljednje mjesto.

Utorak donosi nove prilike za odličja, ponajprije u gimnastici gdje u finalu vježbi po spravama imamo dva velika aduta - Robert Seligman i Matija Baron, obojica u disciplini konj s hvataljkama. Veliki izazov je i pred našim dizačem utega Amarom Musićem (85 kg) koji će pokušati do odličja u obje dizačke discipline - izbačaj i trzaj.Startaju i boksačka natjecanja, a prvi će u ring Petar Cetinić (69 kg) s Ademom Fetahovićem iz Bosne i Hercegovine.

Hrvatska zasad ima tri osvojene medalje,srebro i dvije bronce.

Linker
20. travanj 2024 11:37