Ivo Ravlić/Cropix

TAEKWONDO

NOVI VELIKI USPJEH HRVATSKE BORILAČKE NADE Sjajna Matea Jelić nanizala pet pobjeda i osvojila zlatnu medalju na Grand Prixu u Rimu

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 10.06.2019. u 11:37

 • Matea Jelić iz TK Marjan osvojila je ovaj vikend zlatnu medalju u kategoriji do 67 kg na Grand Prix turniru u Rimu, dok su ostalih deset hrvatskih taekwondoista ostali bez medalja, ali i bodova za olimpijsku rang listu.

  Jelić je nastupila prvog dana Grand Prix turnira i na putu do zlata je najprije uvjerljivo svladala Ukrajinku Yakovlevu Dar’y su sa 12-0. Nakon toga je slavila protiv predstavnice Jordana Al-Sadeq Julyane sa 3-2, u četvrtfinalu je svladala Amerikanku Paige Mc Pherson Paige (10-3), u polufinalu Francuskinju Magdu Wiet Henin sa 9-3 i u finalu Korejku Kim Jan-Di sa 8-3.  

  Od ostalih hrvatskih predstavnika Lovre Brečić (TK Marjan) je u kategoriji do 68kg zaustavljen u drugom kolu, Deni Andrun Razić (TK Osvit) u istoj kategoriji u prvom kolu, kao i Dinko Šegedin (TK Forteca) u kategoriji iznad 80kg. Vedran Golec (TK Osvit) je u toj kategoriji stigao do četvrtfinala.

  Doris Pole (TK Dubrava) je u kategoriji do 67kg također zaustavljena u drugom kolu.

  Drugog dana su nastupile Iva Radoš, Bruna Vuletić i Nikita Glasnović. Najdalje je otišla Glasnović u kategoriji do 57 kg, ona je poražen u trećem kolu. Vuletić je u istoj kategoriji poražena u drugom kolu, dok je Radoš u kategoriji iznad 67 kg zaustavljena u prvom kolu.

  Trećeg dana Grand Prixa od hrvatskih predstavnika nastupio je samo Toni Kanaet (TK Marjan) u kategoriji do 80 kg, ali je poražen već u prvom kolu. Za natjecanje je bila prijavljena i Kristina Tomić (TK Osvit, -49kg), no ona je odustala od natjecanja zbog ozljede gležnja. 

  Iz drugih medija