OLIMPIJSKE IGRE MLADIH

NOVI VELIKI USPJEH MLADE HRVATSKE JUDAŠICE Ana Viktorija Puljiz osvojila prvu broncu za Hrvatsku, Leni Stojković bronca u taekwondou

Piše: HinaObjavljeno: 08. listopad 2018. 12:44

Na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Airesu (6.-18. listopada 2018.) sjajna mlada judašica Ana Viktorija Puljiz osvojila je prvo hrvatsko odličje - broncu u kategoriji do 44 kilograma, a odmah nakon nje Hrvatskoj je još jednu broncu donijela i taekwondašica Lena Stojković također u kategoriji do 44 kg.

U borbi za treće mjesto 16-godišnja Solinjanka Puljiz uvjerljivo je pobijedila Argentinku Rojas. Prethodno je u eliminacijama i četvrtfinalu bila bolja od Nepalke Bhatte i Azerbajdžanke Karimove, a u polufinalu je poražena od Indijke Thangjam.

Puljiz je tako zaokružila vrlo uspješnu godinu, u kojoj je najprije osvojila europsko kadetsko srebro, a prošloga mjeseca na EP-u u Sofiji čak i juniorsko srebro. Početkom rujna dobila je i HOO-ovu Nagradu Dražen Petrović kao najveća ženska nada hrvatskog sporta u prethodnih 365 dana.

Taekwondašica Lena Stojković je u kategoriji do 44 kg zaslužila postolje, svladavši Turkinju Gogebakan. Na putu prema finalu zaustavljena je od Južnokorejke Kang.

"Osjećaji su mi pomiješani - ponos, sreća i malo tuge. Ljuta sam na sebe jer malo je falilo do finala, ali ovo je skupljanje iskustva i dobro će mi pomoći za buduća natjecanja", kazala je mlada Splićanka, članica TK Marjan.

Nažalost, Josip Teskera je u kategoriji do 48 kg poražen na startu od Rusa Šiška.

Stolnotenisačica Andrea Pavlović s dva je poraza startala u pojedinačni turnir OIM-a, bolje od nje bile su Sjevernokorejka Pyon i Japanka Hirano.

Krenula su i plivačka natjecanja, ali hrvatske predstavnice nisu uspjele izboriti polufinale. Nika Čulina je na 50 m prsno bila šesta u svojoj skupini, a Lucija Šulenta osma na 100 m leđno.

Oba hrvatska veslačka dvojca bez kormilara prošla su u drugi krug natjecanja - braća Lončarić su bili treći, Izabela Krakić i Aria Cvitanović devete u skupini.

Nakon dva plova, jedriličarka Palma Cargo je deveta u disciplini winfsurfer - tehno 293+.

U ponedjeljak će na borilišta jedriličari (osim Palme Cargo, još i Martin Dolenc u kiteboardingu IKA Twin Tip), veslači i veslačice, plivači i plivačice (Karačić, Čulina i Šulenta), stolnotenisačica Pavlović i obje reprezentacije u rukometu na pijesku.

Linker
26. travanj 2024 03:18