Siroki Brijeg, 26.11.2017.
Karate turnir 7. Hercegovina Open
Hrvatski reprezentativac Ivan Kvesic
Snimio: Miljenko Karacic
Miljenko Karacic

KARATE

NOVO SLAVLJE HRVATSKOG KARATE REPREZENTATIVCA Ivan Kvesić pobjednik, Anđelo Kvesić drugi na Grand Prix Croatia

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 12.01.2019. u 23:21

 • Hrvatski karate reprezentativac Ivan Kvesić pobjednik je prestižnog seniorskog natjecanja u borbama na tradicionalnom, 28. Grand prixu Croatia, koji se održava u sportskoj dvorani u Samoboru.

  Aktualni svjetski i europski vice-prvak u kategoriji do 84 kg slavio je u konkurenciji 48-orice natjecatelja, koliko ih je u Samoboru nastupilo u otvorenoj kategoriji.

  Nakon što je u prvom dijelu slavio protiv Talijana Dejan Gruera s 1-0, Bjelorusa Aleksandra Kurhana s 3-2 i našeg Zvonimira Živkovića 2-0, Kvesić je izborio nastup među završna četiri. Taj pothvat uspio je i njegovom bratu Anđelu, a u posljednjem nastupu nadomak istom rezultattu zaustavljen je Enes Garibović,

  Prema ranije utvrđenom sustavu natjecanja uslijedile su završne borbe "svatko sa svakim". Ivan je nadvisio Anesa Čonga iz BiH s 5-1, brata Anđela svladao je 4-1, ali tek sudačkim zastavicama, jer u borbi nije bilo bodova. U potvrdi prvog mjesta važnu kariku imala je i pobjeda nad Makedoncem Petrom Zaborskim, također sudačkim preglasavanjem 5-0, nakon što u borbi nije bilo bodova.

  Ivan Kvesić je uz zlatno odličje osvojio i novčanu nagradu od dvije tisuće eura, a Anđelo drugim mjestom 500 eura i sedmodnevno ljetovanje na Šolti.

  Anđelo Kvesić bio je uvjerljiv protiv Makedonca Zaborskog 4-0, bolji i od Anesa Čonga iz BiH. Borba je završila 2-2, ali je pobijedio zbog prvog osvojenog boda.

  Sjajnom hrvatskom danu doprinos je i seniorska bronca Tomislava Stolara u katama. U posljednjem dvoboju pobijedio je Slovenca Smoligu s 3-2.

  Završnom seniorskom dijelu turnira u punoj sportskoj dvorani u Samoboru, među ostalima, nazočan je bio i japanski veleposlanik u RH Keiji Takiguchi. Na trodnevnom Grand prixu Croatia u Samoboru sudjeluje čak 1618 natjecatelja iz 24 zemlje.

  Tagovi
  Iz drugih medija