Screenshot
PRIZNANJE SVJETSKOG PRVAKA

OBJAVLJENA OSOBNA SRAMOTA ZVIJEZDE IGRE PRIJESTOLJA I NAJJAČEG ČOVJEKA SVIJETA 'Kad radim nešto takvo, uvijek pomislim što će biti ako ako umrem...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. travanj 2019. 11:43

Zvijezda Igre prijestolja i trenutni “World’s Strongest Man” svjetski prvak, Hafthor Julius Bjornsson, u razgovoru za ESPN priznao je korištenje steroida. Rekao je kako je spreman uzeti bilo što, ako bi mu to pomoglo pri dolasku do uspjeha.

Hafthor Julius Bjornsson široj je javnosti poznat po ulozi u najpopularnijoj seriji na svijetu, Igri prijestolja. On je zapravo treći glumac u ulozi Gregora “The Mountain (Gorostas)” Cleganea i zadržao ju je do kraja serije. U međuvremenu je ovaj 30-godišnji “Strongman” nastavio trenirati i prošle je godine po prvi put, nakon tri srebra i tri bronce, osvojio “World’s Strongest Man” svjetsko prvenstvo.

Dan prije početka emitiranja osme sezone serije, ESPN je u eter prvi put pustio intervju koji su s Bjornssonom napravili još 2017. godine. On je u njemu otvoreno priznao kako je u svrhu uspjeha posegnuo za dopingom. Zapravo, u prvom redu su bili steroidi i otvoreno pitanje je li ih ikad uzeo.

“Da, uzeo sam ih! Ako želiš biti najbolji, moraš biti spreman učiniti sve što je potrebno da dođeš do rezultata”, rekao je Bjornsson, ali je odbio odgovarati na daljnja pitanja poput onih kad je posegnuo za steroidima i koristi li ih još uvijek.

Iako su u “Strongman” natjecanjima sredstva za poboljšanje učinka (PED) zabranjena, nije poznato koliko su testiranja zapravo stroga i detaljna. Kroz povijest se natjecatelje često povezivalo s njima. Jednom od njih, četverostrukom prvaku svijeta, Jonu Pallu Sigmarssonu, čak su i dokazani kao uzrok smrti. Ovaj Bjornssonov sunarodnjak preminuo je od srčanog zastoja tijekom treninga, a imao je tek 32 godine.

Screenshot

Bjornsson priznaje kako stil života utječe na njega. Osim treninga i snimanja serije, tu je i veliki broj reklama za koje ga se sve češće angažira. Prošle se godine oženio, dobio kći i obitelj mu je na prvom mjestu.

“Kad sebe i svoje tijelo prepuštate nečemu ovakvom, uvijek kroz misli prolazi situacija što će biti ako mi se nešto dogodi, ako umrem. Teško je i pomisliti na ono gdje prerano napuštam svoju obitelj. Želim biti tu za njih, želim biti tu za moju kći. No, ovo sve je moj život i to je nešto što uživam raditi”, objasnio je.

Ovogodišnje “World’s Strongest Man” prvenstvo održava se u lipnju. Domaćin je Bradenton u Floridi, a Hafthor je najavio kako će biti tamo braniti svoju prošle godine osvojenu titulu.

Linker
19. travanj 2024 15:34