Screenshot (YouTube)
TAEKWONDO

ODLIČAN USPJEH: ZLATO I DVA SREBRA ZA HRVATSKU TAEKWONDO REPRZEZENTACIJU Hrvatska na kraju zauzela drugo i treće mjesto na Europskom prvenstvu

Piše: HinaObjavljeno: 12. studeni 2018. 12:42

Hrvatska taekwondo reprezentacija do 21 godine završila je svoj nastup na Europskom prvenstvu u Varšavi s osvojene tri medalje - zlato Doris Pole i dva srebra Ivana Šapine i Ane Taslak.

Na jučer završenom Europskom prvenstvu u taekwondou U21 u Varšavi Hrvatska je u ženskoj konkurenciji ekipno zauzela drugo mjesto, dok je u muškoj konkurenciji treća.

Ovakav ekipni plasman rezultat je triju medalja osvojenih u Varšavi. Prvog dana je Doris Pole (TK Dubrava) osvojila zlatnu medalju u kategoriji do 73 kg, a Ana Taslak (TK Jastreb) je drugog natjecanja u kategoriji do 62 kg osvojila srebro. U muškoj konkurenciji je Ivan Šapina (TK Osvit) prvog dana EP-a osvojio srebro u kategoriji do 87 kg.

Hrvatsku je na ovom prvenstvu u konkurenciji 605 seniora i seniorki predstavljalo 18 boraca, a predzadnji dan je Iris Dinković (TK Medvedgrad) u kategoriji do 57kg zaustavljena u drugom kolu. Mario Galić (TK Jastreb) je zaustavljen u prvom kolu u kategoriji do 68kg, dok je Ivan Radoš (TK Metalac) u kategoriji +87kg stigao do četvrtfinala gdje je bolji od njega bio Dejan Georgievski iz Makedonije sa 26-6.

Zadnjeg dana EP-a Paula Antunović (TK Marjan) je u kategoriji do 46kg također zaustavljena u četvrtfinalu. Marta Župan (TK Obrovac) je u kategoriji +73kg

poražena u drugom kolu kao i Tibor Sudec (TK Dubrava) u kategoriji do 74 kg. Dominik Greifenstein (TK Sajnami) je u kategoriji do 54kg poražen u prvom kolu.

Linker
23. travanj 2024 13:21