Screenshot (YouTube)
TAEKWONDO

SJAJNE VIJESTI S PRVOG DANA GRAND PRIX FINALA Nikita Glasnović osigurala najmanje srebro, Jelić i Brečić u borbi za broncu!

Piše: HinaObjavljeno: 22. studeni 2018. 23:34

Prvog dana Grand Prix Finala u Fujairahu u UAE nastupili su svi naši predstavnici, Nikita Glasnović osigurala je najmanje srebro, a Matea Jelić i Lovre Brečić bore se za brončanu medalju.

U kategoriji do 57 kilograma imali smo dvije predstavnice, obje TK Marjan iz Splita. Bruna Vuletić je rano završila svoj debi na Finalu GP-a izgubivši na zlatni bod od Turkinje Hatice Kubre Ilgun. Naša druga predstavnica u ovoj kategoriji Nikita Glasnović otišla je dokraja te osigurala najmanje srebrnu medalju. U prvom kolu pobijedila je Inese Tarvidu iz Latvije, u četvrtfinalu bila je bolja od dvostruke olimpijske pobjednice Britanke Jade Jones 11-7, dok je u polufinalu “osvetila” klupsku kolegicu i pobijedila Turkinju Hatice Kubru Ilgun s 13-9. U petak se u finalu bori protiv Ah-reum Lee iz Južne Koreje

Matea Jelić (TK Marjan, Split) u kategoriji do 67 kilograma u prvom kolu bez puno problema prolazi Melissu Pagnottu iz Kanade, a u drugom kolu bolja je od aktualne svjetske prvakinje Ruth Gbagbi iz Obale Bjelokosti. U polufinalu snage je odmjerila sa Turkinjom Nut Tatar Askari i izgubila s 9-10, pa joj sutra ostaje borba za treće mjesto.Iva Radoš (TK Metalac, Zagreb +67kg) u prvom kolu pobijedila je Jackie Galloway (SAD) dok u drugom kolu gubi od Kineskinje Shuyin Zheng na zlatni bod 4-6 (4-4)

Lovre Brečić (TK Marjan, Split) u kategoriji do 68 kilograma rutinski prolazi prvo kolo rezultatom 23-8 protiv Meksikanca Saula Gutierreao. U drugom kolu pobijedio je uvijek nezgodnog Belgijanca Mohameda Ketbija s 5-0, a u polufinalnoj borbi gubi od Korejanca Seok-bae Kim s 14-27. Za broncu će boriti s Yu-jen Huangom iz Kineskog Tajpeha. Toni Kanaet (TK Marjan, Split, -80kg) nakon duže pauze zbog bolesti gubi u prvom kolu od Richarda Andree Ordemanna iz Norveške s 4-8, Vedran Golec (TK Osvit, Zagreb) u teškoj kategoriji (+80kg) zaustavljen je u prvom kolu od Sajjada Mardania iz Irana, dok je Kristina Tomić (TK Osvit, Zagreb, -49kg) svoj nastup na ovogodišnjem GP Finalu završila neočekivano već u prvom kolu, bolja je bila Talisca Reis iz Brazila.

Linker
25. travanj 2024 13:00