Jakov Prkic / CROPIX
DRUGA UZASTOPNA MEDALJA

SJAJNE VIJESTI ZA HRVATSKI TAEKWONDO IZ DALEKOG JAPANA, MATEA JELIĆ OSVOJILA SREBRO NA DRUGOM GRAND PRIXU Napravila i veliki korak prema Olimpijadi

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 15. rujan 2019. 10:53

Članica splitskog Marjana Matea Jelić napravila je novi veliki rezultat za hrvatski taekwondo osvojivši srebrno odličje na drugom Grand Prixu u Chibi u Japanu.

U kategoriji do 67 kilograma u prvom kolu slavila je protiv Belgijanke Indre Craen 4:3, u drugom je bila bolja od srebrne sa Svjetskog prvenstva, Brazilke Caroline Santos na zlatni bod da bi u borbi za medalju pobijedila brončanu sa svjetskog prvenstva u kategoriji do 73 kilograma, Hrvaticu Doris Pole rezultatom 4:0. U polufinalu je Matea bez većih problema preskočila Kineskinju Yunfei Guo 8:2 da bi na kraju u tijesnom i neizvjesnom finalu slavila Francuskinja Magda Wiet Henin, još jedna osvajačica bronce s posljednjeg svjetskog prvenstva u kategoriji do 62 kilograma.

Druga je to uzastopna medalja na ovogodišnja dva Grand Prixa za članicu Marjana i hrvatske reprezentacije jer je Jelić u Rimu prije mjesec dana osvojila zlatno odličje i 40 bodova u borbi za plasman u Tokio. S nova 24 boda osvojena u Chibi Matea je napravila novi korak prema Olimpijskim igrama iako je konačna odluka o putnicima još daleko jer u sljedeća dva i pol mjeseca predstoji treći Grand Prix, Europsko prvenstvo te na koncu finalni Grand Prix gdje je u igri još dosta bodova za olimpijske rang-ljestvice.

Linker
19. travanj 2024 22:10