Screenshot

VRLO NEIZVJESAN FINALE

SJAJNI REZULTATI HRVATSKIH KARATISTICA NA EUROPSKOM PRVENSTVU Jelena Pehar osvojila srebro, Sadea Bećirević i Ines Grdenić brončane

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 03.02.2018. u 19:38

 • Jelena Pehar osvojila je srebro u kategoriji juniorki do 53 kilograma na Europskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore što se održava u ruskom gradu Sočiju.

  Do finala Pehar je bila bolja od Šveđanke Loren Zarei 4-0, Portugalke Laure Pires 1-0 i Amiee Pollard iz Škotske s 3-1. Vrlo je neizvjestan bio finale protiv domaće predstavnice Darije Hodove. Do posljednjih sekundi bilo je 1-1, ali tada je Ruskinja osvojila pobjednički bod i osvojila zlatnu medalju.

  Do bronce je stigla Sadea Bećirević u kategoriji iznad 59 kg. Na startu je svladala Makedonku Simonu Simovsku 4-1, u nastavku i Finkinju Elinu Lehtonen 1-0, a u četvrtfinalu izgubila je od kasnije finalistice Grkinje Kyriaki Kydonaki sa 0-3. Na taj nači je izborila repasaž u kojem je ostvarila još dvije uvjerljive pobjede - nad Šveđankom Norom Hallquist 4-0 i Slovakinjom Nikom Jelzovom 2-0.

  Kristijan Lacković u kategoriji do 55 kg u 1. kolu bio je slobodan, a potom je pobijedio Poljaka Jakuba Slotu sa 2-0, te izgubio od Francuza Miltona Boisserona istim rezultatom. U pretposljednjoj borbi do bronce, u repasažu je ostao bez izgleda za odličje, izgubivši od Rusa Radmira Nazirova sa 0-8.

  U drugom nastupu natjecanje su završili Renato Rešetar (-76 kg) i Igor Vrban (+76 kg), a nakon prvog od daljnjeg natjecanja oprostili su se Petar Orešković (-61 kg), Roco Štiglić (-68 kg), Mia Mijović (-48 kg),  Lea Vukoja (-59 kg), te muška kata vrsta (kadeti+juniori).

  EP karate: Ines Grdenić osvojila broncu

  Hrvatska karatašica Ines Grdenić osvojila je u nedjelju brončano odličje u kategoriji do 50 kg u konkurenciji mlađih seniora na EP u Sočiju.

  Grdenić je bila slobodna u 1. kolu. U nastavku je pobijedila predstavnicu Škotske Claver Logan sa 3-0, eliminirala Nizozemku Nadu El Attar sudačkim preglasavanjem nakon što u borbi nije bilo bodova, a u polufinalu je izgubila  od Španjolke Nadie Morales Gomez sa 5-0. U završnoj borbi repasaža za brončanu medalju Grdenić je bila bolja od Makedonke Dragane Mangovske sa 1-0.

  Roberto Skočak (-60 kg),  David Pavić (-75 kg), te Marina Barac (-61 kg) ostvarili su po jednu pobjedu, a ostali naši predstavnici oprostili su se u prvom nastupu (Elma Garibović -55 kg, Irena Prga -68 kg, Lucija Lesjak +68 kg, Filip Nov ak -67 kg, Leon Marcius -84 kg, Karlo Raguž +84 kg).

  Hrvatska je na EP za kadete, juniore i mlađe seniore u Sočiju osvojila ukupno tri medalje. Naime, u subotu je juniorsko srebro u kategoriji do 53 kg osvojila Jelena Pehar, dok je u kategoriji iznad 59 kg Sadea Bećirević bila brončana.

   

  Tagovi
  Iz drugih medija