Screenshot
'JOŠ JE SPREMNIJI NEGO PRIJE'

VIDEO: HRVAT KOJI JE BORBOM ODUŠEVIO SVIJET I 'PONOVIO' CRO COPA I BRANKA CIKATIĆA NAJAVLJUJE SPEKTAKL 'Pojas je moj i ne dam ga nikome!'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 20. ožujak 2018. 21:50

- Spreman san više od 100 posto i čekam da odradim meč. Ovo sad je najzabavniji dio. Pojas je moj i ne dam ga nikome!

Ovako je današnju borbu protiv Nizozemca Roela Mannaarta u glavnoj borbi dana Saitama Arene najavio Antonio Plazibat, branitelj pojasa K-1 šampiona teške kategorije osvojenog prije četiri mjeseca u istoj dvorani. Mladi Solinjanin pršti od optimizma, djeluje posve samouvjereno. Svjestan svoje kvalitete.

A i bogatiji je za iskustvo nastupa u Saitama Areni u studenome prošle godine, ono kad je u tri borbe potaracao konkurenciju na K-1 World Grand Prixu. Dvije je riješio nokautom, od kojih je jedan proglašen nokautom 2017. godine (!), i kao treći Hrvat nakon Branka Cikatića i Mirka Filipovića osvojio pojas prvaka teške kategorije. Antonio je sada na profi skoru od 15 pobjeda i samo jednog poraza.

Protiv Mannaarta će se boriti tri runde po tri minute. Ako se stvari ne riješe prije toga. Nizozemac nosi poznato prezime u K-1 svijetu, sin je legende ovoga sporta Andrea Mannaarta, koji se borio protiv Branka Cikatića toliko spominjane 1994. godine. Jer, te je godine Cikatić postao prvi Hrvat s osvojenim K-1 pojasom, te je godine pobijedio Mannaarta, te iste godine rodio se - Antonio Plazibat. Kojemu je Cikatić danas u trenerskom timu.

- Na žalost, Branko zbog zdravstvenih problema, bolova u leđima i koljenu, ovaj put nije s nama u Tokiju. Žao mi je jer su mi njegovi savjeti itekako važni – javlja Plazibat iz Tokija.

Cikatić je onomad sredio "Mannaarta seniora", to isto će danas protiv "Mannaarta juniora" pokušati ponoviti i naš Antonio.

- Roel je Nizozemac iz slavnog Mejiro gyma, kluba koji je dao puno svjetski poznatih boraca. Uz to je i sin legendarnog Andrea Mannaarta. Visok je, iskusan, tipična nizozemska škola borca. Ne smeta, spreman sam maksimalno, idem sada to potvrditi i u ringu – kaže mlada zvijezda splitskog Ameno Gyma.

Pobijedi li Nizozemca, Plazibat će se upisati u povijest kao prvi Hrvat koji je obranio pojas K-1 prvaka. Za njegove trenere Milivoja Bajića i Veljka Vetmu nema dvojbi tko će danas slaviti u ringu Tokija.

- Mi smo spremni, protivnik je spreman, pobijedit će bolji. A to je Antonio – kratak je i jasan Vetma i, kao trener zadužen za kondiciju, dodao:

- Podigli smo snagu za 10 posto u odnosu na zadnji nastup u Japanu. Spreman je maksimalno.

Bajić je, pak, zadužen za taktički dio. Kaže, proučili su Nizozemca do detalja, pripreme u potpunosti prilagodili protivniku:

- Tipičan Nizozemac: udara tempo cijelo vrijeme, visok, nezgodan, uz to i iskusan. Snimili smo ga i, mislim, sve tempirali kako treba. Mannaart je dobar borac, ali je Antonio kvalitetniji.

Šta se pripremilo, pripremilo se. Došao je trenutak odluke, Plazibat ili Mannaart, danas u Saitama Areni u Tokiju. Solinjanin brani pojas K-1 šampiona. Rodbina i prijatelji već mu spremaju novi doček na aerodromu u Kaštelima, jednako vatren onome od prije četiri mjeseca kada je Plaza osvojio K-1 World Grand Prix. A on im iz Tokija poručuje:

- Priredit ću Mannaartu pakao!

Ne zna još kome ide posveta

Kome će, uspije li i obraniti i u Solin vratiti pojas K-1 prvaka, Antonio posvetiti veliku pobjedu?

Kaže da nije o tome razmišljao, ali da se dobro zna tko mu je cijelo vrijeme najveća podrška u bavljenu ovim sportom i tko najemotivnije proživljava njegove ulaske u ring: to su roditelji Irena i Robert i brat Luciano.

No, Luciano ovaj bratov meč neće moći gledati "live" jer je trenutno u kući jednog drugog brata, Velikog brata, kao sudionik Big Brother reality showa.

Linker
17. travanj 2024 16:58