Zagreb, 080217.
Hotel Panorama.
HOO predstavio program za ZOI Pyongchang i obiljezavanje 25 godina od prvih ZOi na kojima je nastupila Hrvatska, Albertville 1992.
Na fotografiji: Zlatko Matesa.
Foto: Davor Pongracic / CROPIX
Davor Pongracic / CROPIX / CROPIX

FINANCIJSKI NAPREDAK

VIJEĆE HRVATSKOG OLIMPIJSKOG ODBORA POBOLJŠAO PRIHODE Plodonosna godina dala vidljive rezultate i znatan iskorak

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 17.02.2017. u 17:27

 • U prošloj, najplodonosnijoj godini hrvatskog sporta, Hrvatski olimpijski odbor (HOO) ostvario je prihode od 138,7 milijuna kuna, što je za 14,46 posto više u odnosu na 2015. godinu, te je doznačio sva planirana sredstva nacionalnim sportskim savezima, stoji u Programskom i financijskom izvješću HOO-a, koje je Vijeće HOO-a uputilo Skupštini na usvajanje 27. veljače.

  Raspravaljajući o godini u kojoj su hrvatski sportaši osvojili deset olimpijskih odličja, od kojih pet zlatnih, Vijeće je sa zadovoljstvom ustvrdilo da su rezultati vrhunskih hrvatskih sportaša Hrvatsku svrstali na prvo mjesto u poretku zemalja Europe po odnosu broja zlatnih odličja i broja stanovnika. U istoj godini koja je ujedno bila i jubilarna 25., te izborna, hrvatski su sportaši osvojili još 204 medalje na svjetskim i europskim prvenstvima. Razvojne programe I, II i III koristilo je ukupno 274 sportaša, a sufinanciran je rad 66 trenera u 30 sportova.

  Odlukom Vijeća, predolimpijskim kandidatima za Olimpijske igre Tokio 2020., kojih je trenutno 27, pridružio se i taekwondaš Lovre Bačić (-58 kg), a potencijalnim B olimpijskim kandidatima za ZOI Pjongčang 2018. biatlonac Krešimir Crnković, dosadašnji korisnik Razvojnog programa III i sudionik I. Zimskih olimpijskih igara mladih 2012. Olimpijski program OI Tokio trenutno koristi 52 individualna sportaša i tri momčadi, dok je u program za ZOI Pjongčang uvršteno 18 sportaša.

  U skladu s godišnjom praksom unutarnja revizija HOO-a, obavila je reviziju namjenskog korištenja sredstava doznačena od strane HOO-a u Hrvatskom atletskom savezu i Hrvatskom teniskom savezu te utvrdila da sustav unutarnjih kontrola u procesu namjenskog korištenja sredstava funkcionira na zadovoljavajućoj razini. Do sada je unutarnjom revizijom HOO-a obuhvaćeno 66 nacionalnih saveza, a sljedeće revizije provest će se u Hrvatskom zrakoplovnom savezu i Hrvatskom biciklističkom savezu.

  Tagovi