NUREMBERG, GERMANY - FEBRUARY 24: Filip Hrgovic (R) of Croatia exchange punches with Sean Turner of Ireland during their heavyweigt fight at Arena Nurnberger on February 24, 2018 in Nuremberg, Germany. (Photo by Martin Rose/Bongarts/Getty Images)
Martin Rose/Getty Images / Bongarts/Getty Images

Filip Hrgović

SPEKTAKL U ARENI

HRGOVIĆ SE U MIAMIJU PRIPREMAO ZA MEČ KARIJERE I VELIKI SPEKTAKL U ARENI 'Veselim se povratku! Hrvatima ću pružiti svoju najbolju predstavu do sada'

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 04.09.2018. u 10:51

 • Samo nas pet dana dijeli do boksačke priredbe u zagrebačkoj Areni na kojoj će Filip Hrgović pokušati stići do svoje prve titule u profesionalnoj karijeri. “Hrgu” pred domaćom publikom čeka Amir Mansour u meču za WBC-ov interkontinentalni pojas prvaka, prenosi Fight site.

  Prireme za meč u Areni Hrgović je odradio u američkom Miamiju pod paskom slavnog kubanskog trenera Pedra Diaza. Tamo je trenirao sa svjetskim klasama poput Guillermoa Rigondeauxa i Tyronea Sponga. U razgovoru za službene stranice Sauerland Boxinga, promotorske kuće koja stoji iza organizacije priredbe u Areni, Hrgović je naglasio kako su mu ovo najbolje prireme do sada u karijeri.

  “Za mene je ovo bilo vrlo pozitivno iskustvo, bio sam u Miamiju, trenirao sam s Pedrom Diazom. U karijeri nisam radio s mnogo različitih trenera do sada i treniranje s Pedrom mi je bila odlična prilika da naučim i svjedočim drugačijem pristupu boksu”, objašnjava Hrgović.

  Zagreb, 160418.
Dvorana Novi Jelkovec.
Boksac Filip Hrgovic.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
  Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
   

  Upitan kako je izgledao jedan njegov tipičan radni dan, “Hrga” odgovara:

  “Obično je trenning podijeljen na dvije faze, jednu jutarnju, sa ili bez faze fizičkog oporavka i vježbanja, i drugu kasno popodnevnu gdje se rade specifični aspekti boksa. Obično bih između ta dva dijela imao odmor i oporavak, s obzirom da nisam naviknut na vrućinu koja je vladala u Miamiju.”

  Brončani olimpijac iz Rija dodatno opisuje iskustva s Diazom…

  “Kao prvo, to je bila velika prilika za mene. Pedro je radio s mnogim vrhunskim sportašima te je vrlo dugo proveo proučavajući boks kao sport. Ima ogromno znanje i vrlo je detaljan u svom radu. Ovo je otvorilo nova vrata za mene jer želim usavršiti dodatno svoju boksačku tehniku”, otkriva Hrgović i dodaje par riječi o iskustvu treniranja s Rigondeauxom.

  Zagreb, 160618.
Ulica 144. brigade.
Konferencija za medije boksaca Filipa Hrgovica.
Na fotografiji: Filip Hrgovic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
  Ronald Gorsic / CROPIX
   

  “Rogondeaux je primjer svim ostalim boksačima u timu. Nikada se ne žali i uvijek daje sve od sebe. On je kao veliki brat i nekakav prirodni vođa koji me nadahnjuje, kao i sve ostale u timu.”

  U subotu, 8. rujna ga čeka Amir Mansour…

  “Ove pripreme su bile test. I fizički i mentalni. Nije me bilo kod kuće, bio sam daleko od svog doma i mojih uobičajenih navika. Imao sam novog trenera, nov tim i radio sam prema novim metodama. Ovo je bitan korak koji sam morao proći kako bi dosegao novi nivo u svojoj karijeri.”

  “Ali nedostajao mi je Zagreb naravno, a posebno Hrvatska jer je bilo ljeto, a nema boljeg mjesta za provesti ljeto od Hrvatske. Veselim se povratku. Hrvatima ću pružiti svoju najbolju predstavu do sada u zagrebačkoj Areni”, obećaje Hrgović.

  Iz drugih medija