YouTube screenshot
SJAJNE VIJESTI IZ RUMUNJSKE

HRVATSKA IMA DVA FINALISTA NA EUROPSKOM PRVENSTVU! Fenomenalni Milun i Cvetković izborili okršaje za najsjajnija odličja, Filipi brončani

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. ožujak 2018. 23:46

Hrvatski reprezentativci Leo Cvetković i Marko Milun plasirali su se u finale Europskog prvenstva za boksače do 22 godine koje se održava u rumunjskom Targu Jiuu.

Sigurno srebro, kao i svoje mjesto u završnici natjecanja poluteškaš Cvetković je osigurao pobijedivši podijeljenom (4-1) odlukom sudaca njemačkog predstavnika Athanasiosa Kazakisa. Cvetkovića u finalu čeka obračun s Ukrajincem Stepanom Hrekulom, piše Fight Site.

Superteškaš Marko Milun također je bio uspješan te je slavio u dvoboju s Rusom Vladislavom Muravinom. Hrvatski borac do pobjede je stigao podijeljenom (4-1) odlukom sudaca i tako izborio borbu za zlato u kojoj ga čeka talijanski predstavnik Aziz Abbes Mouhiidine.

Filipiju bronca

Toni Filipi nije uspio izboriti nastup u finalima Europskog prvenstva za boksače do 22 godine te se iz Rumunjske vraća s osvojenom brončanom medaljom.

Od hrvatskog predstavnika u polufinalnom meču u kategoriji do 91 kg bolji je bio Ukrajinac Serhij Horskov koji je slavio podijeljenom (1-4) odlukom sudaca.

Filipijev trener iz boksačkog kluba Gladijator Zagreb, putem Facebooka je podijelio dojmove iz borbe.

“Nismo se uspjeli plasirati u finale …ove godine moramo se zadovoljiti broncom s Europskog prvenstva U22. Tužni smo zbog poraza, ali ponosni jer ostajemo u kontinuitetu osvajanja medalja s velikih natjecanja. Ukrajinac je pobijedio bez pogođenog udarca uz dobru pomoć sudaca, naravno i našu, nedostajao nam je jedan udarac da privedemo borbu kraju u našu korist. Jednostavno, težak je teret kada svi očekuju da stalno pobjeđuješ, nije lako biti stalno u vrhu. Osobno ne smatram da je Toni izgubio, šteta… Mi smo mala zemlja ali smo naučili na zlata i pobjede, ponekad moramo donijeti i broncu što je veliki uspjeh ako uzmemo u obzir da smo već sada u samom vrhu svjetskog boksa. Idemo dalje ponosni, teška sezona je iza nas”, napisao je trener Kadić.

Linker
26. travanj 2024 11:25