NA POMOLU SUDAR LEGENDI?

JEDAN OD NAJBOLJIH BOKSAČA SVIH VREMENA NA OPROŠAJU PROZVAO MMA LEGENDU 'On je jedini protivnik zbog kojeg bih se vratio u ring'

Završila je karijera jednog od najboljih ikad. 49-godišnji Roy Jones Jr. uspješno je odradio svoj posljednji meč te je objesio rukavice o klin. No, ostala je još jedna opcija u slučaju koje bi ih ponovno navukao.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. veljača 2018. 09:27

29 godina, toliko je trajala karijera jednog od najboljih boksača novijeg doba, danas 49-godišnjeg Roya Jonesa Jr., koji je u petak odradio svoj posljednji meč. Sudačkom odlukom savladao je Scotta Sigmonda i svoju trofejnu šampionsku karijeri završio uz skor od 66 pobjeda i devet poraza, piše Fight Site.

Pored raznih svjetskih titula u više različitih kategorija, ono što je također obilježilo njegovu karijeru, barem posljednjih desetak godina, bili su neuspješni pokušaji organiziranja meča protiv Andersona Silve. Najviše se na tome radilo neposredno nakon MMA borbe Randya Couturea i Jamesa Toneya, no taj se meč nikad nije ostvario. Ove godine se čak spominjalo da bi upravo to moglo biti organizirano za posljednji Jonesov meč, no Silvin doping pad je prekinuo sve špekulacije oko toga. Ipak, u Jonesu još uvijek gori želja za tim da to odradi.

“Dana, znam da slušaš. Znam da je Anderson suspendiran, no to je jedini protivnik zbog kojeg bi se Roy ponovno vratio u ring. Sve osim toga je konačno zatvorena knjiga”, rekao je veliki šampion odmah nakon borbe, koja se i organizirala u partnerskom odnosu s Danom Whiteom, tj. prijenos je bio organiziran putem Fight Pass servisa.

Poznavajući način poslovanja Dane Whitea, ne bi nas čudilo da predsjednik UFC-a odluči organizirati tako nešto čim budu osigurani svi uvjeti, odnosno čim se bude znalo što će se dogoditi sa Silvom. Uostalom, nakon doping pada, njegova je MMA karijera, barem ona na visokom nivou, gotovo sigurno završila. Preostaje samo ovakva neka opcija borbe za fanove, a nakon desetak godina građenja iste, šteta bi bilo da se ne dogodi.

Linker
25. travanj 2024 00:46