Screenshot: YouTube
BIO BI TO SPEKTAKL

JEDAN OD NAJBOLJIH UFC BORACA SVIH VREMENA O BORBI STOLJEĆA Bisping vjeruje u Dagestanca: 'Khabib će izdržati svih 12 rundi protiv Mayweathera!'

Sjećate li se kako je krenula priča oko meča između Floyda Mayweathera i Conora McGregora? Nitko normalan je nije shvaćao ozbiljno u prvi mah, da bi se samo nekoliko mjeseci kasnije taj mega meč realizirao u Las Vegasu. Svi oni koji su govorili da je to nemoguće, morali su se posuti pepelom.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. listopad 2018. 11:10

Sada smo naučili lekciju pa priče oko dvoboja između Mayweathera i aktualnog UFC-ovog prvaka u lakoj kategoriji Khabiba Nurmagomedova shvaćamo vrlo ozbiljno. Iako se ideja da bi se ova dvojica sučelila u boksačkom ringu čini suludom, prenosi Fight site.

U posljednjem izdanju svog podcasta “Believe You Me”, bivši UFC šampion Michael Bisping tvrdi da bi Rus mogao izdržati do kraja protiv Mayweathera i izbjeći nokaut u eventualnom boksačkom meču. I to nam se čini suludim, ali ponavljamo… Ovu priču smo već gledali!

“Kunem vam se bogom Khabib bi mogao izdržati do posljednjeg gonga protiv Mayweathera. Izdržao bi do kraja. Ne kažem da je Khabib bolji boksač od McGregora, nije bolji niti udarač, nije tehnički potkovan, nije toliko koncizan, ali ima jebačku bradu i spreman je fizički tako da može boksati danima. A Mayweather i njegove godine… Iako ima nekih nokauta u ranijoj karijeri, u posljednje vrijeme nikoga nije nokautirao. Jest Rickyja Hattona davnih dana. Ali u ovom trenutku više ne vidim njegovu moć u šakama”, objašnjava Bisping.

Doduše, u meču Mayweather vs. McGregor iz 2017. godine Amerikanac je slavio prekidom u 10. rundi. Irac se žalio da je meč prebrzo prekinut iako je bilo jasno da se više ne brani i ne vraća udarce. Bisping to ne računa kao nokaut.

“Nije mogao nokautirati niti McGregora. To je ono što Khabib objašnjava. ‘Nisi mogao nokautirati McGregora, a ja sam ga bacio u nokdaun.’ Mislim da je Mayweather više McGregora pobijedio prekidom radi umora. Conor je bio jako, jako umoran, počeo je primati udarac za udarcem i na koncu nije mogao više vraćati. Bio je toliko iscrpljen da je sudac morao zaustaviti meč”, prisjeća se Britanac i zaključuje:

“Gledajte to bi se moglo dogoditi i protiv Khabiba. Mayweather bi ga mogao poniziti i prebiti. Ali moja procjena je da Khabib može izdržati 12 rundi s Mayweatherom. Conor nije bio daleko od toga da i on ode do kraja.”

Screenshot (YouTube)

No, prije meča protiv Mayweathera, Rusa čeka obračun s Atletskom Komisijom u Nevadi koja će 24. listopada održati saslušanje na temu kaosa koji se dogodio nakon što je završen meč protiv Conora McGregora na UFC-u 230. Nurmagomedovu prijeti i suspenzija u trajanju do jedne godine, pa bi to meč protiv Mayweathera stavilo na stranu.

Linker
20. travanj 2024 07:09