Screenshot
OSTALO U KRVI

JONESOV DOPING TEST PONOVNO POZITIVAN NA MALU DOZU TURINABOLA 'Nemamo nikakvih temelja na kojima bismo ga mogli dva puta kazniti za istu stvar'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. siječanj 2019. 10:07

Doping test Jona Jonesa, odrađen od strane dobrovoljne agencije VADA, ponovno je dao pozitivne rezultate. U pitanju je podjednaka količina Turinabola kao na prošlom testu, za koju se već reklo kako će ostati neko vrijeme u njegovom organizmu, prenosi Fight site.

Jones se obavezao na testiranja dobrovoljne organizacije, nakon što je dobio pozitivan rezultat testa odrađenog 9. prosinca. Tada se pokazalo kako se u njegovom organizmu nalazilo 60 pg/ml supstance imena 4-chloro-18-nor-17β-hydroxymethyl,17α-methyl-5α-androst-13-en-3α-ol. U pitanju je bio Turinabol, zbog korištenje kojeg je već odradio suspenziju u trajanju od 15 mjeseci.

Sada se ta supstanca našla i u uzorku od 28. prosinca, odnosno uzetom samo dan prije borbe. U pitanju je 33 pg/ml 4-chloro-18-nor-17β-hydroxymethyl,17α-methyl-5α-androst-13-en-3α-ol. Već onda se objasnilo kako je u pitanju supstanca čiji se ostatci dugo zadržavaju u tijelu, a Jones je sam nakon borbe protiv Gustafssona otkrio da bi se to moglo događati još godinama unaprijed.

Screenshot

To je također potvrdio i Andy Foster iz kalifornijske atletske komisije. Objasnio je kako neće biti nikakvih postupaka prema Jonesu, odnosno da je to bilo ono što se moglo očekivati.

“Razgovarao sam sa znanstvenicima i oni stoje kod stoje originalne izjave. Ništa se nije promijenilo, Jon je već kažnjen za korištenje tog metabolita. Nemamo nikakvih temelja na kojima bismo ga mogli dva puta kazniti za isti prekršaj”, otkrio je Foster.

Tako nešto je zapravo bilo za očekivati. Trenutno ne znamo hoće li to imati ikakvog utjecaja na buduću odluku komisije Nevade, koja Jonesu tek mora vratiti licencu. Pod njihovom bi jurisdikcijom UFC-ov prvak trebao odraditi svoju iduću borbu, 2. ožujka protiv Anthonya Smitha.

Jedino što ovakve isprike ne prolaze lako kod fanova. Mnogi od njih su odavno odustali od same pomisli da će kod Jona Jonesa sve biti u redu. Njegova karijera je obilježena kontroverzama i takva će vjerojatno ostati do samog kraja.

Linker
23. travanj 2024 21:05