Screenshot (YouTube)
BILA BI TO STRAŠNA BORBA

JOSE ALDO IMA ŽELJU ZA IDUĆEG PROTIVNIKA I JEDNO JE SIGURNO - JAKO JE HRABAR 'Imamo san doći do titule, a ovo je jedini put kako ga možemo ispuniti'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. veljača 2019. 09:34

Jose Aldo ima želju za idućeg protivnika i mora se priznati kako njome pokazaju veliku hrabrost i ambiciju. Bivši prvak perolake kategorije volio bi se boriti protiv jednog od glavnih kandidata za napad na titulu, Alexandra Volkanovskog, prenosi Fight site.

Nešto više o tome rekao je Aldov trener, Andre Pederneiras, u razgovoru za jedan brazilski medij. Motivirani sjajnom Aldovom pobjedom protiv Renata Moicana, iz brazilskog tima žele jednako tako nastaviti. I ne misle se štedjeti na nekim lakšim protivnika. Već su postojali neki spomeni potencijalne borbe protiv Briana Ortege, no čini se da ih ne zanima borac koji je nedavno izgubio. Zanimaju ih samo izgledni kandidati za napad na naslov.

“Voljeli bismo da se Aldo bori protiv Alexandra Volkanovskog, borca koji je nokautirao Chada Mendesa i borca koji je najbolje rangiran. Mi imamo san doći do titule do Aldove posljednje borbe, a to je teško. No, ovo je put kako taj san možemo ispuniti”, otkrio je Pederneiras, koji je potvrdio kako Aldo do mirovine misli odraditi samo dvije borbe. To bi značilo da idućom mora izboriti napad na titulu. Tako da ima plan kako to izvesti. Zapravo, rekao je da postoje dvije mogućnosti kako bi se Aldo mogao umiroviti s titulom prvaka:

“Postoje dvije opcije kako Aldo može osvojiti titulu. Prva je da Max Holloway napusti kategoriju i pojas prvaka, a Aldo bi tada bio neupitni kandidat boriti se za titulu. Gledajući na povijest koju ima i na trenutni ranking, bio bi siguran. Druga je situacija da eliminira sve potencijalne izazivače. Moicano je prvi bio od tih, Volkanovski bi bio idući. Ostaje još Frankie Edgar, ali ne vjerujem da će njemu dati borbu za titulu jer je izgubio od Alda. Onaj koga mi vidio kao idućeg izazivača je Volkanovski.”

Što se tiče potencijalne borbe protiv Conora McGregora, Pederneiras ne vjeruje da će se takvo što dogoditi. Jednostavno smatra da ta borba Conoru McGregoru ne igra apsolutno nikakvu ulogu, iako je ovaj izrazio želju za borbom u Brazilu. Kad bi se tamo i borio, to sigurno ne bi bilo protiv Alda.

“Conor je na Twitteru izgradio neku priču, rekavši da se želi boriti ovdje u Brazilu, uz sugestiju kako bi se borio protiv Alda. No, ne vidim to kao nešto što se može dogoditi. Nije mu vrijedno tog rizika. Što može napraviti bolje od nokauta u 13 sekundi? Mislim kako to nije borba koja njega zanima”, otvoreno je priznao ‘Dede’.

Aldo je izrazio želju boriti se već u svibnju, na UFC 227 eventu u Brazilu. Ukoliko mu UFC pronađe ade

Linker
16. travanj 2024 20:14