Boxing - Anthony Joshua vs Carlos Takam - IBF & WBA World Heavyweight Titles - Principality Stadium, Cardiff, Britain - October 28, 2017 Anthony Joshua celebrates at the end the fight as his father, Robert Joshua looks on Action Images via Reuters/Andrew Couldridge
Reuters/Andrew Couldridge / Action Images via Reuters

Anthony Joshua

BRITANAC OSTAO PRVAK

JOSHUA ZADRŽAO POJASEVE I POKUŠAO UTIŠATI ZVIŽDUKE S TRIBINA 'Moja je želja bila oboriti suparnika. Ja nemam kontrole nad onime što sudac odluči'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 29.10.2017. u 08:33

 • Anthony Joshua ostaje i dalje svjetskim boksačkim supereteškaškim prvakom. U svojoj 20. profesionalnoj borbi, za pojas IBF i WBA, Joshua je došao i do jubilarne 20. pobjede nad izazivačem Carlosom Takamom, Kameruncem s francuskim državljanstvom. Uz jedno veliko ali...

  Nije uopće sporno, nimalo dvojbeno da je Joshua bio bolji u devet i pol rundi koliko se boksalo na stadionu u Cardiffu, u noći sa subote na nedjelju. Međutim, Joshua je pobijedio spornim tehničkim nokautom. Sudac u ringu je istinski bespotrebno uletio u jeku Joshuine serije kojima je ozbiljno uzdrmao Takama, no nije bio u takvom stanju da bi sudac u dvoboju za svjetskog prvaka, u 10. rundi, uletio između dvojice boksača o prekinuo veliku borbu. U konačnici, Anthony Joshua (28) je itekako svjestan kontroverznog prekida meča, nakon proglašenja pobjednika koji nije izmamio baš ovacije i gromoglasan pljesak s tribina priznao sasvim otvoreno.

  - Takam, svaka čast. Ja sam se ovdje došao boriti, to je moj posao, moja je želja bila oboriti suparnika. Ja nisam imao i nemam kontrole nad onime što sudac odlučuje odnosno što je odlučio.

  Anthony je time rekao sve.

  S druge strane, čudesno izdržljivi Carlos Takam (37) koji je kao prva prićuva 'uletio' uletio u ovaj dvoboj tek 16. listopada, nakon što se na treningu ozlijedio izvorno prvi izazivač, Bugarin Kubrat Pulev, pobrao je ovacije usred Walesa.

  - Poštujem Joshuu, on je veliki, veliki prvak. Međutim, sudac je prekinuo meč, a ja sam onda pitao ga zašto - rekao je Takam. Naravno da odgovor od suca nije dobio.

  - No, dobro, ako je tako sudac dosudio, ja to moram poštovati, poštujem i prvaka i ovu publiku. I da, volio bih uzvrat - za kraj će solidno izranjavani Takam, s rasjekotinama iznad oba oka.

  Iz drugih medija