Screenshot
JOŠ SE PRISJEĆA

KAKO JE NAJJAČI HRVAT NA SVIJETU IZNENADIO KAMERUNSKOG GOROSTASA 'Bio je čvršći nego što sam očekivao, sje*** sam taktiku'

Francis Ngannou prekinuo je medijsku šutnju i polako se vratio treninzima po prvi puta nakon što je u siječnju ove godine uvjerljivo poražen od aktualnog prvaka Stipe Miočića.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. ožujak 2018. 14:32

Bio je to njegov prvi poraz u UFC-ovom oktogonu, odnosno drugi u karijeri, pa je stoga bilo zanimljivo za čuti kako Kamerunac razmišlja sada kada su se dojmovi slegli i kada je imao dva mjeseca da u glavi nekoliko puta izvrti događanja iz glavne borbe UFC 220 priredbe, prenosi Fight site.

“Već sam nakon polovice prve runde osjetio da nešto nije u redu. Nije to bilo nešto na što sam navikao. Osjetio sam takav umor na sparinzima jer se na njima guraš do krajnjih granica. Svaku rundu spariraš sa svježim likom, a odradiš veliki broj rundi, ali nisam osjetio takav umor nakon prve ili druge runde. Znao sam i u borbama doći do druge runde, ali nikad nisam bio umoran kao ovdje u prvoj”, osvrnuo se Ngannou na probleme s kondicijom gostujući u The MMA Houru.

Je li pogledao snimku borbe?

“Da pogledao sam ju, ali ne cijelu. Pogledao sam dvije runde i to me dosta rastužilo.”

Dio razgovora bio je posvećen i tome koliko je i je li bio impresioniran time što je Stipe preživio njegove bombe?

“Da. Čvršći je nego što sam mislio. Ali nisam toliko iznenađen jer ga nisam toliko jako uzdrmao. On je bio jako pametan, dobro se kretao i izbjegavao moje udarce, no nisam osjetio da sam ga pošteno pogodio. Bio je čvršći no što sam očekivao jer nisam očekivao da će i dalje nastaviti u tom ritmu nakon onog udarca.”

“Sjebao sam taktiku”, nastavio je Kamerunac analizirajući svoje pogreške. “Trebao sam ići sporije u prvoj rundi. Prije početka druge iz kuta su mi govorili da ne trebam žuriti jer je ovo borba na pet rundi, ali ja sam krenuo ludo.”

Prognoza meča između Miočića i Daniela Cormiera?

“Zaista ne znam. Ne mogu to prognozirati, obojica imaju isti stil.”

Što misli, koliko mu je borbi potrebno za novi napad na tron?

“Ovisi o protivniku, možda dvije. Ovisi i o tome kakva bi pobjeda bila u pitanju”, zaključio je Ngannou.

Linker
23. travanj 2024 09:56