REUTERS/Jason O'Brien
NIJE MOGAO ŠUTJETI

LEGENDA BORILAČKOG SPORTA OTVORILA DUŠU NAKON UMIROVLJENJA 'Oduzeli su mi ljubav prema sportu i prema borbi jer promoviraju steroide i varalice...'

Mark Hunt i dalje je ljut na UFC, što se najbolje vidi iz komentara situacije oko Jona Jonesa i seobe UFC 232 eventa.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. siječanj 2019. 21:47

Super Samoan završio je svoju UFC karijeru prije mjesec dana, kada je u Adelaideu poražen od Justina Willisa. Tako je 2018. godinu, u koju je ušao s još tri borbe na UFC ugovoru, završio s tri poraza te na ne baš lijep način odlazi iz promocije gdje je svojevremeno došao do borbe za privremenu titulu teške kategorije. No, od tada je njegova karijere polako krenula silaznim putem, prenosi Fight site.

Ključni trenutak ipak se dogodio nakon UFC 200 eventa, gdje je Hunt poražen od Brocka Lesnara. Hunt je prije borbe govorio da mu ne smeta i da je Lesnar na svim mogućim zabranjenim sredstavima, no nakon što je ovaj na iste pao, Hunt je krenuo u rat s UFC-om. Taj rat, barem na sudu, još uvijek traje te Hunt potražuje ogromnu odštetu. Tijekom tog vremena je borbama izašao iz UFC-a, odnosno odradio je svoj ugovor.

Kako više nije član UFC-a, Hunt nije bio u prvom planu kada je trebalo prokomentirati situaciju s UFC 232 eventom, no sada smo napokon čuli i njegov komentar.

GOLD COAST, AUSTRALIA - AUGUST 26:  UFC fighter and Dunamis actor Mark Hunt speaks to media during an AFL Gold Coast Suns media opportunity at Metricon Stadium. Hunt  on August 26, 2016 in Gold Coast, Australia.  (Photo by Chris Hyde/Getty Images)
Chris Hyde/Getty Images

“Oni su mi oduzeli ljubav prema sportu i prema borbi jer promoviraju steroide i varalice. Mislio sam da je Jeff Novitzky dobra osoba, ali on je prodana duša. Brate, prodao si se. Pogledajte situaciju, oni su preselili cijeli event zbog jednog varalice. Fanovi su ostali bez borbi, plaćenih letova i svega što ide uz to. Ostali su bez svega toga zbog jednog idiota”, rekao je Hunt za australske medije.

Njegovi fanovi bili su jako tužni zbog načina na koji je završila njegova UFC karijera, odnosno što je izašao s nizom od tri poraza te profesionalnim omjerom u minusu. Karijera mu još nije gotova te će to ovaj 44-godišnjak moći popraviti, no ipak će ostati gorak okus kada se pogleda cijeli tijek njegove UFC karijere.

“Onog trenutka kada sam shvatio da više nikada neću doći do borbe za titulu, počeo sam gubiti. Od borbe protiv Derricka Lewisa, svaku borbu nakon toga nisam bio dobar. Išao sam kod sportskog psihologa i došli smo do zaključka. Teško je raditi za kompaniju koja ti laže, ne samo tebe nego i mnoge druge borce”, objasnio je Hunt svojevrsni nedostatak motivacije.

Što se tiče nastavka njegove karijere, očekuje se da bi tijekom iduće godine mogao potpisati za neki od azijskih promocije, prije svih Rizin, koji bi ga svakako volio vidjeti u svom ringu.

Linker
26. travanj 2024 19:49