screenshot youtube
INTERNATION FIGHT WEEK

LEGENDA MMA-A SE PRIDRUŽUJE MIOČIĆU I CORMIERU NA UFC EVENTU 226 Bit će to pravi sprektakl: Potvrđena i fenomenalna borba u bantam kategoriji

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. travanj 2018. 21:38

Gokhan Saki pridružuje se Stipi Miočiću i Danielu Cormieru na UFC 226 eventu, gdje će se boriti protiv Khalila Rountreea, istog protivnika s kojim je već imao dogovoren nastup za kraj prošle godine. Za isti event potvrđena je i fenomenalna borba u bantam kategoriji, između Raphaela Assuncaoa i Roba Fonta, prenosi Fight site.

Saki i Rountree već su imali ugovorenu borbu za UFC 219, koji se održao pretposljednjeg dana prošle godine, no Sakijeva ozljeda je uzrokovala otkazivanje te borbe. Rountree se na kraju borio protiv Michala Oleksiejczuka te je tu borbu izgubio, no na kraju je došlo do poništavanja rezultata, budući da je poljski poluteškaš pao na doping testu. Tako je UFC sada vidio priliku da ponovno ugovori ovu borbu.

Nema nikakve sumnje kako je Rountree (6-2, 2-2 UFC) borac koji stilski svakako odgovara Sakiju. U pitanju je stand up borac s pravim bombama u svojim šakama, no borac koji će teško odabrati taktiku odvođenja borbe u parter, za koji se može pretpostaviti kako je Sakijeva slaba točka, budući da niti njemu borba na podu baš i nije pretjerano jaka strana unutar kolekcije njegovih borilačkih vještina.

No, svakako je iskusniji od Sakija u MMA borbama, a kada netko ima taku snagu udarca, nikako ga ne treba otpisivati. Svakako da ne treba bježati od činjenice kako UFC pažljivo radi na matchmakingu za jednog od najboljih kickboksača svijeta, koji će pokušati ponoviti slične rezultate i u oktogonu.

To je druga borba potvrđena za event, a odmah smo dobili i treću. U pitanju je pravi derbi bantam kategorije, između Raphaela Assuncaoa (26-5, 10-2 UFC) i Roba Fonta (15-3, 5-2 UFC). Assuncao je svakako jedan od najboljih boraca ove kategorije. Izgubio je tek svoju prvu borbu u oktogonu te revanš protiv TJ Dillashawa na UFC 200 eventu. Trenutno je ponovno u nizu od tri pobjede i nalazi se na trećem mjestu ljestvice izazivača, iza Cody Garbrandta i neaktivnog Dominicka Cruza. Font se nalazi na 12. mjestu iste, no iza sebe ima i više nego vrijednu nokaut pobjedu nad Thomasom Almeidom. Assuncao je već više puta imao sve reference za napad na titulu, no UFC o tako nečemu do sada nije niti razglabao. Možda nakon ove borbe, ukoliko dođe do pobjede u njoj, Brazilac napokon glasno zatraži ono što je po rezultatima zaslužio.

UFC 226 održava se 7. srpnja, u sklopu Internation Fight Weeka. Kao što smo već naveli, predvoditi će ga Stipe Miočić i Daniel Cormier, a očekuje se još barem jedna borba za titulu na ovom spektaklu.

Linker
24. travanj 2024 20:50