Screenshot
IGRE OKO STIPE

LEGENDARNI BRAZILAC ŽELI VRATITI TITULU, ALI NE VJERUJE DA ĆE TO BITI PROTIV HRVATA 'Ngannou možda nema neku tehniku, ali nokautirat će Miočića'

IGRE OKO STIPE Brazilac otkrio da je idući izazivač za teškašku titulu, koju je izgubio upravo od američkog Hrvata u svibnju 2016.
Piše: Edi DžindoObjavljeno: 14. prosinac 2017. 12:18

​Karijera 40-godišnjeg Fabricia Werduma (23-7-1) još nije ni blizu svojem kraju, što smo mogli vidjeti i pobjedom protiv jakog Poljaka Marcina Tybure prošlog mjeseca u Sydneyu na UFC Fight Night 121 priredbi.

Sad cilja na povratak prema vrhu i prema pojasu prvaka kojeg je, podsjetimo, izgubio upravo od Stipe Miočića još u svibnju 2016. pa stoga nije ni čudno da je Brazilac iznimno zainteresiran u ishod meča između Miočića i njegovog izazivača, Francisa Ngannoua.

Werdum nije vjerovao u Ngannoua prije borbe s Alistairom Overeemom, tvrdivši da je to prevelik zalogaj za Kamerunca te da mu je prerano ulaziti u borbe protiv toliko snažnih protivnika. Međutim, Werdum je nakon Ngannouove pobjede nad Nizozemcem totalno promijenio svoje mišljenje, čak do tolike mjere da prognozira njegovu pobjedu nad Miočićem.

- Francis Ngannou ima puno snage, ali ne vjerujem da je tehnički potkovan borac. Neovisno o tome, i dalje vjerujem da će iznenaditi Stipu Miočića i nokautirati ga. Ngannou ima puno samopouzdanja i to često čini razliku u ovakvim mečevima - kazao je Werdum za brazilski Portal do Vale Tudo.

Scott Taetsch / Profimedia / Zuma Press
Stipe Miočić i Francis Ngannou

Uz to, Werdum je za domaći portal otkrio i novu veliku vijest. Već je u organizaciji poznato protiv kog će Stipe četvrti put braniti titulu ili protiv kog će Ngannou prvi put braniti titulu.

- Siguran sam da sam ja sljedeći. Čekat ću pobjednika u travnju ili otprilike u tom terminu. Ako Stipe pobijedi, možda će trebati malo duže vremena da dođe do tog meča, ali ako Francis pobijedi, vjerujem da on želi meč brzo. Smatram da vjeruje u svoju snagu i da je vrlo snažan borac - potvrdio je Werdum planove na vrhu teškaške divizije UFC-a za budućnost.

Slična situacija je i u kladionicama diljem svijeta. Sve daju iznimno veliku prednost izazivaču iz Kameruna, no Miočić i dalje posjeduje možda i najbolju koordinaciju te taktičku pripremu od svih teškaša. Preostaje nam čekati do 20. siječnja i borbe u Bostonu!

Linker
24. travanj 2024 15:00