Zagreb, 250217.
Dvorana Sutinska vrela.
Judo Prvenstvo Hrvatske u seniorskoj kategoriji i pocetak novog olimpijskog ciklusa.
Na fotografiji: - 52 kg, Matea Brletic (bijela), Martina Zarkovic (plava).
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

SP U ZAGREBU

LOŠ DAN ZA HRVATSKI JUDO Od čak šest hrvatskih judoka nitko nije uspio dogurati do četvrtfinala

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 20.10.2017. u 17:30

 • Trećeg dana Svjetskog juniorskog prvenstva u judu, koje se održava u Zagrebu, nastupilo je šest hrvatskih judoka, a nitko nije uspio dogurati do četvrtfinala.

  Dan u Domu sportova je još jednom počeo iznimno pozitivno jer je Lucija Babić u kategoriji do 63 kilograma pobijedila u meču protiv Kazahstanke Narynove, kao i Antonio Garašić Ernješ(do 90 kg) protiv Srbina Ćirkovića.  Pobjedu je upisao i Josip Kokeza (do 90 kg) protiv Finca Hannule kroz "golden score", ali se pokazalo da je to bilo i posljednje slavlje hrvatskih judoka u petak.

  Babić je u 2. kolu išla na prejaku Nizozemku Vermeer, koja je wazarijima otišla sve do finala. Anđela Violić (do 70 kg) je bila nepažljiva i hansuko-makeom izgubila od Kanađanke Portuondo-Isasi,a Lara Kliba (do 63 kg) je borbu protiv Nizozemke Gorissen odvela do "golden scorea", ali su suci procijenili da je zaslužila kaznu zbog koje je ispala s prvenstva.

  Mia Mihovilović (do 70 kg) je ipponom  ispala od Mađarice Lorinc, dok je Kokeza poraz wazarijima upisao od Ukrajinca Šepela. Naposljetku je i Garašić Ernješ ispao nakon poraza ipponom od budućeg finaliste Florentina iz Dominikanske Republike i tu je bio kraj dana što se tiče hrvatskih predstavnika.

  U subotu 21. listopada je posljednji dan individualnih natjecanja, svečano otvorenje prvenstva je u 16.30 sati, a nazočit će hrvatski premijer Andrej Plenković i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Na tatami izlaze četiri hrvatske judoke.