YouTube screenshot

FENOMENALNA BORBA U ANAHEIMU

MIOČIĆ NAKON ČUDESNOG POVRATKA PROTIV JEDNOG OD NAJVEĆIH 'Umoran sam, samo želim ići kući!'; UTUČENI CORMIER O MIROVINI 'Moram dobro razmisliti'

AUTOR:
  • Sportske Novosti,
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 18.08.2019. u 07:51

 • Američki borac hrvatskog porijekla, 36-godišnji Stipe Miočić pobijedio je 40-godišnjeg Amerikanca Daniela Cormiera nokautom u četvrtoj rundi u borbi održanoj u kalifornijskom gradu Anaheimu te tako vratio UFC naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji koji mu je isti borac prije 13 mjeseci preoteo u Las Vegasu.  

  Više od 19 minuta trajao je okršaj Stipe Miočića i Daniela Cormiera u kojem je na kraju branitelj naslov zadao više značajnih udaraca (123-98) i činilo se sve do odlučujućeg trenutka u završnici četvrte runde bio bliži pobjedi.

  Iako je do četvrte runde primio gotovo dvostruko više udaraca, većinu od njih u glavu, zbog čega je imao problema i s vidnim poljem, Stipe Miočić nije pokleknuo i nijednog trenutka nije ustuknuo pred aktualnim svjetskim prvakom, koji je još jednom vrlo dobro koristio brzinu svojih ruku i vrlo često na kratkoj distanci laktovima zadavao teške udarce nekadašnjem prvaku i svom izazivaču.

  U četvrtoj od pet predviđenih rundi iscrpljujuće borbe Miočić je promijenio taktiku i počeo više koristiti udarce u tijelo svog suparnika. Na ulazu u posljednju, petu minutu četvrte runde jedan takav udarac je natjerao Cormiera na spuštanje garda, nakon čega ga je MIočić zasuo preciznim krošeima i direktima te ga srušio, a sudac u ringu je prekinuo borbu kad je vidio da se Cormier više nije u mogućnosti braniti.

  Nakon borbe Stipe je priznao kako ga je ova borba iscrpila.

  - Umoran sam, samo želim ići kući - nasmijao je Miočić publiku u Anaheimu, pa nastavio:

  - DC je jedan čvrst lik, to se mora priznati. U trećoj sam rundi primjetio neke slabosti, a u četvrtoj sam ga pogodio desnicom, srećom, jer, stvarno je čvrst. Udarac u tijlo koji sam plasirao ga je jako zabolio, ruke su mu počele padati i odlučio sam završiti priču. Trener mi je sugerirao da vie koristim desnu ruku. Nastavio sam raditi kako smo se dogovorili dok se nije otvorilo.

  Daniel Cormier smogao je snage odmah u Octagonu čestitati svom protivniku na pobjedi. U razgovoru s Joeom Roganom osvrnuo se na borbu i udarce u tijelo koji su bili presudni.

  - Mislim kako je napravio sjajnu prilagodbu kad se prebacio na udarce u tijelo. Pogodio me više puta desnom rukom i nisam baš osjetio nešto previše štete, tako da sam možda te udarce olako shvatio. On je fantastičan prvak, čestitam Stipi i njegovom timu - rekao je Cormier odmah nakon borbe.

  Upitao ga je Joe Rogan tada je li razmišljao prije borbe što će napraviti u slučaju poraza. Već neko vrijeme spominje umirovljenje i ovo bi mogla biti njegova posljednja borba u Octagonu.

  - Odluke se ne donose kad ti emocije ovako rade. Ovo je teško za progutati. S 40 godina i s toliko puno drugih prilika ispred sebe. Morat ću razgovarati sa svojom suprugom, donijet ćemo pametnu odluko oko toga što i kako dalje - rekao je ovaj veliki šampion.

  Iz drugih medija