Screenshot: YouTube
UVERTIRA U NOVI SPEKTAKL?

MIOČIĆ U ULOZI SNAŽNOG FAVORITA, ALI KLADIONICE BILJEŽE VELIK BROJ UPLATA NA NJEGOV PORAZ Sve se više priča o novom sudaru borilačkih svijetova

Piše: Edi DžindoObjavljeno: 26. ožujak 2018. 10:07

Anthony Joshua nije jedan od onih glasnih i bezobraznih sportaša kao što su Conor McGregor ili pak Floyd Mayweather. Dečko je to koji stoji čvrsto na zemlji i koji neće zavarati javnosti onime što želi i što mu se čini kao kvalitetna opcija. Upravo zbog toga je njegovo zanimanje za potvrđivanjem 404 milijuna eura teške ponude UFC-a prouzročilo niz novih vijesti i zanimanje za svjetskog boksačkog prvaka po IBF, IBO i WBA verziji. Čak će i Dana White prisustvovati Joshuinoj sljedećoj obrani naslova u Cardiffu protiv Josepha Parkera.

Zahuktavanje priče

Odjednom su se počeli javljati veliki teškaši svijeta, a među njima i trenutačno najjači, UFC-ov prvak Stipe Miočić. Američki Hrvat nije ostao tih na nove vijesti oko Joshuina statusa, a poznato je da je Miočić prozivao Britanca te izjavljivao da želi meč još i prije borbe McGregora i Mayweathera, koja je pokrenula cijelu lavinu novog trenda križanja boksa i slobodne borbe.

“Anthony Joshua, kada god si ti spreman”, objavio je Miočić na svojem Twitter profilu nedugo nakon što se Joshua izjasnio da je UFC opcija posve moguća.

Međutim, postoje i oni koji su otišli korak dalje. Kladionice su za borbu za koju nitko ne zna hoće li se uopće i dogoditi već stavile tečajeve, a u ponudi stoji da će u slučaju neodržavanja meča u roku od 24 mjeseca nakon oklade uplatitelji moći zatražiti svoj ulog natrag.

Miočić je prema omjerima prilično jak favorit u slučaju da se borba dogodi, jači nego što su mnogi i očekivali. Koeficijent na pobjedu Vatrogasca je tek 1,02, dok je za pobjedu Joshue koeficijent čak 11,00. Očekivano je, uzevši u obzir mizernu zaradu pri Miočićevu slavlju, da zasad 67% uplata na ovaj meč na listiću ima pobjedu Britanca.

Situacija se lagano zakuhava, a kad znamo da su oba borca prilično zainteresirana za ovaj nesvakidašnji sraz te kad pomislimo na to da su u igri Joshuin promotor Eddie Hearn i čelnik UFC-a Dana White, ljudi kojima je vjerojatno srednje ime zarada, uistinu je sve moguće.

Linker
26. travanj 2024 14:10