Screenshot
PALE SU TEŠKE RIJEČI

BIVŠI SVJETSKI PRVAK DOČEKAO JE SVOJIH PET MINUTA 'Ovako stvari stoje s Conorom. To je tip koji nema muda i to je njegov najveći problem'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. kolovoz 2018. 12:56

Bivši boksački svjetski prvak Paulie Malignaggi je ponovno dočekao svojih pet minuta slave, a i ovaj put “se šlepa” na slavu svog velikog rivala i neprijatelja Conora McGregora.

Nakon što ga godinu dana nije uopće bilo u medijima, još od Conorovog meča protiv Floyda Mayweathera u kolovozu 2017., boksač je ponovno postao zanimljiv novinarima čim je najavljen novi dvoboj irske super zvijezde, piše Fight Site. Razlog je naravno sukob koji je Malignaggi imao s McGregorom dok je bio njegov službeni sparing partner za već spomenuti boksački meč protiv Mayweathera.

U razgovoru za SiriusXM Boxing, Malignaggi je ovaj put vrlo rado prokomentirao i izanalizirao meč McGregora i Khabiba Nurmagomedova koji ćemo pratiti na UFC-u 229. Iako nije MMA stručnjak, što je i sam naglasio, bivši boksač ne vjeruje da “Notorious” ima ikakve šanse za pobjedu protiv ruskog “grapplera”.

“Ovako stvari stoje s Conorom. To je tip koji nema muda i to je njegov najveći problem. Kada se borio protiv Natea Diaza i nije više htio primati batine, išao je na rušenje kako bi meč završio na podu i kako bi ga ovaj završio. Ako se boriš protiv Diaza, onda ne želiš ići na parter. No, on je u drugoj rundi shvatio da mu slijedi mlaćenje na nogama ostatak meča i što je odlučio? Da potraži izlaz iz toga jer ne želi dobivati batine četiri runde. Promislio je i shvatio je da ako bude išao na rušenje, Nate će ga brzo završiti. Pokušao je pobjeći iz tog meča. On nije tapkao kada ga je Nate davio, on je odustao čim je išao na rušenje u tom meču”, objašnjava Malignaggi svoje viđenje McGregorovih slabosti i njegovog nedostatka hrabrosti.

Ipak, boksač vjeruje da Nurmagomedov nije finišer na parteru poput Diaza pa bi ovaj put moglo biti malo drugačije. No, u konačnici, Malignaggi vjeruje da će rezultat biti isti.

“Ali Khabib nije tip koji je poznat po prisiljavanju na predaju svojih protivnika. Nisam stručnjak za MMA, ali Khabib je više ground£ tip, što znači da da svoje protivnike mrcvari na podu udarcima. Conor posjeduje nekakve ‘standup’ kvalitete i možda će Khabib imati problema srušiti ga na parter, ali ako uspije u tome, onda Conoru slijedi samo prebijanje i prebijanje. Pitanje dana je kako će McGregor tražiti izlaz iz te situacije, na koji način će pokušati odustati ranije”, objašnjava boksač.

“Činjenica je da će to pokušati. Pogledajte petu rundu meča protiv Diaza, on doslovce bježi po kavezu. Što je učinio u trenutku kada je meč bio vrlo izjednačen? Doslovce bježi kao da mu je život ugrožen čitavu rundu. Dobio je tu odluku sudaca, ali je meč mogao otići na obje strane. To je njegova karakterna mana. On je čovjek bez muda. On pokušava to prikriti na sve načine, ali zapravo nema muda”, zaključio je Malignaggi.

Linker
23. travanj 2024 19:26