Screenshot: Twitter
ISTINA KOJA BOLI

BURNA REAKCIJA BIVŠIH BORACA ZBOG PODCJENJIVANJA STIPE MIOČIĆA! 'Stipe je broj 1, najuspješniji teškaš u povijesti UFC-a! Svijet je tako loše mjesto'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. ožujak 2019. 15:04

U jučerašnjoj epizodi “MMA Showa” popularnog Joea Rogana gostovao je bivši UFC borac Brendan Schaub. Dvojac je očekivano analizirao rezultate netom održanog UFC eventa u Las Vegasu, gdje smo dobili novog prvaka u velter kategoriji.

U sunaslnovnoj borbi UFC-a 235 Kamaru Usman je nakon nekoliko godina dominacije u velteru s trona skinuo Tyrona Woodleyja. Nepisano pravilo je da tako uvjerljivi i dugotrajni prvaci poput Woodleyja dobiju šansu za uzvrat što je Schaub posebno potcrtao. No, Rogan se ne slaže, a kao primjer je naveo našeg Stipu Miočića, prenosi Fight Site.

“Ali to bih isto onda rekao za Stipu Miočića. On je bio je**č majke godinama! Branio je pojas u teškoj kategoriji više od bilo kojeg drugog teškaša u povijesti sporta. On je broj jedan! On je najuspješniji teškaš u povijesti UFC-a! Pobjeđivao je samo svjetske prvake! Pobjeđivao je redom Overeema, Werduma, JDS-a, Arlovskog, jebene svjetske prvake. A onda se borio protiv Ngannoua koji je zastrašujuć i pobijedi ga. On ne može dobiti šansu? Zašto on ne može dobiti meč?”, pita se Joe Rogan na što je Brendan Schaub dao svoje objašnjenje – “zato što ne prodaje PPV prijenose!”.

Rogan je dodao:

“To je ludo! Ovaj svijet je tako loše mjesto!”

Obojica bi voljeli vidjeti meč Miočić vs. Velasquez iako nisu sigurni mora li se Meksikanac podvrgnuti novoj operaciji nakon poraza u povratničkom meču protiv Ngannoua i ozljede koljena. I dok Rogan smatra da je Velasquez zasigurno ozlijeđen, Schaub je skeptičan i smatra da se ozljeda nije niti dogodila, nego da se radilo tek o klasičnom nokdaunu nakon aperkata kamerunskog nokautera.

“On protiv Stipe, to je dobra borba. Siguran sam da bi se Stipi to svidjelo. Ali koliko vidim Stipe želi još jednu šansu protiv DC-ja”, smatra Rogan na što se Schaub ponovno nadovezao:

“To se neće dogoditi. Da je UFC to htio, već bi to odradili. Postoji milijun razloga zašto to neće napraviti. A razumijem i DC-ja koji ne može dobiti ništa iz tog meča, ne može posao odraditi impresivnije jer ga je pobijedio tako uvjerljivo nokautom. To je bilo kao u meču Jose Aldo vs. Conor. Conor im je rekao da ga je jebeno uništio, što više hoće od njega?! Sada imam mnogo za izgubiti im je poručio. DC zato želi Brocka.”

No, Schaub je kao i mnogo puta do sada u krivu jer je Miočić dominirao u meču protiv Cormiera do trenutka nokauta. Dapače, Miočiću je išlo toliko dobro da se potpuno opustio, zanemario je i potcijenio snagu Cormierovih šaka što je u konačnici platio skupom cijenom. Uspoređivati Miočićev poraz od Cormiera i Aldov za nekoliko sekundi od McGregora je potpuno promašeno, no i to je slobodna procjena pa ćemo je ostaviti bivšem UFC borcu, a danas komičaru.

Dio razgovora na ovu temu potražite na 01:02:08.

Linker
18. travanj 2024 06:10