Screenshot (YouTube)

OGLASIO SE PUTEM INSTAGRAMA

CONOR MCGREGOR HLADNE GLAVE ANALIZIRAO PORAZ OD KHABIBA 'Napravio sam kritičnu grešku...Prepustio sam mu leđa i završio sam pošteno prebijen'

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 23.10.2018. u 13:40

 • Nešto više od dva tjedna nakon poraza od Khabiba Nurmagomedova, Conor McGregor detaljno je analizao cijelu borbu. To je odradio putem svog Instagram profila, piše Fightsite.hr.

  Odmah nakon borbe, Conor McGregor je na neko vrijeme nestao iz borilačkog svijeta, krenuvši u promotivnu turneju svog viskija. Tako da se od njega nije moglo čuti baš ništa, kao što nije bio raspoložen za medije, a i njegov trener je rekao kako nisu razgovarali nakon borbe.

  Ipak, sada je pronašao vremena za sjesti pred računalo i napisati svoje dojmove, odnosno analizirao je borbu na način kako ju je on vidio, vjerojatno ju pogledavši u miru. Analiza je završila na Instagramu, a mi je u cijelosti prenosimo.

  “Prva runda. Gledajući sa sportskog gledišta, mislim da je bila njegova. Gornja pozicija uz kavez, nula napretka u poziciji niti nanesena ikakva šteta, ali gornja pozicija. S borilačkog gledišta, runda je moja. Pogodio sam udarce i pokazao sam želju napasti. Rano sam ga pogodio lijevim direktom, kao i koljenom u glavu. Laktovi iz raznih pozicija. Sve što je on radio je bilo to da mi je držao noge uz ogradu gotovo cijelu rundu.

   

  Druga rundu rundu je odmah počeo bježati po kavezu prije nego je dobio blagoslov u udarcu desnom rukom, koji je promijenio tijek runde, ali i cijele borbe. Bio je to jako dobar udarac. Nakon njega sam se pokušao ustati i uzvratiti, no on je stigao i uspio me uhvatiti te u tome spriječiti. Ovo je sport i to je bio njegov pametan potez, koji mu je donio dominantnu rundu, tako da tu nemam što prigovoriti, odlično odrađeno.

  U svakom slučaju, drago nam je vidjeti da se i Conor prepustio analizi te da je svjestan onoga što je radio loše te na čemu će morati dodatno raditi u dvorani, ukoliko namjerava imati više šanse u eventualnom revanšu.

  Isto tako, nisam dao dovoljno respekta svom ofenzivnom grapplingu. U borbi sam bio previše defenzivno orijentiran. Sve su to lekcije. Ne treba slušati nikoga osim samog sebe, ako je u pitanju tvoj skup vještina. Ti si gospodar svog svemira. Ja sam gospodar ovoga što radim i moram slušati jedino sam sebe.

  Treća runda. Nakon najgore runde moje borilačke karijere, uspio sam se vratiti. Kretao sam se naprijed, kontrolirao sam njegovo kretanje i pokazao sam kako sam ja taj koji ima želju napasti i potući se.

  Četvrta runda. Moj oporavak ipak nije bio onakav kakav je trebao biti i to je moja greška. Iako sam ga nadmašio u nekim ranim razmjenama udaraca, ponovno je uspio ući ispod mene i završio sam u lošoj poziciji, a bilo je preko tri minute do kraja runde. Pokušao sam vratiti poziciju i završio sam leđima uz ogradu kaveza. Bila je to stabilna pozicija.

  Ipak, napravio sam kritičnu grešku, tako što sam mu ostavio moju gornju kuku baš u ključnom trenutku. Tako sam mu prepustio svoja leđa i završio sam pošteno prebijen. Što mogu reći više?

  Bila je to sjajna borba, bila mi je zadovoljstvo i užitak. Vratiti ću se prepun samopouzdanja, potpuno spreman. Ukoliko i ne dobijem odmah revanš, nije problem. Spreman sam se boriti protiv idućeg u redu, oduvijek sam bio takav. Vidimo se uskoro ljubitelji borilačkog sporta, sve vas volim!”

  Zanimljivo je kako je Conor jako malo toga rekao o trećoj rundi, koju je prema sucima uspio dobiti i koju je njegov trener John Kavanagh naveo kao smjernicu toga kako bi borba trebala izgledati u eventualnom revanšu.

  "Da sam bio koncentriran i da sam mu u stand upu dao malo više respekta, ta desnica se nikad ne bi dogodila i automatski bismo danas drugačije razgovarali. Njegovoj borbi na nogama u pripremama nisam dao nikakvog respekta. Nisam radio nikakve specifične sparinge niti išta slično. Radio sam samo s ofenzivnim grapplerima i hrvačima. To se više neće ponoviti", zaključio je McGregor.

  Iz drugih medija