Gary M. Prior/Getty Images / Getty Images
VELIKI IZAZOV

CRO COP PORUČIO CIJELOM SVIJETU 'Ne mogu otići iz sporta, a da se ne revanširam Nelsonu, bolji sam od njega u svakom segmentu borbe!'

Mirko Filipović ovog će se ponedjeljka uputiti prema Londonu gdje ga pak u petak čeka veliki revanš s Royem Nelsonom na Bellator 200 priredbi.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. svibanj 2018. 11:42

Cro Cop će u glavnoj borbi jubilarnog eventa ugledne promocije pokušati osvetiti poraz kojeg mu je Amerikanac nanio još 2011. na UFC 137 priredbi, piše Fight Site.

“Radujem se jako jer ne mogu otići iz sporta, a da se ne revanširam Royu Nelsonu. Dat ću sve od sebe da ga pobijedim. Ja sam bolji borac od njega u svakom segmentu borbe. Naravno, nije to jamstvo pobjede. Ovo je kontaktni, borilački sport. Roy Nelson ima iznimno jak udarac te najtvrđu bradu. Nitko ne može podnijeti toliko teških udaraca kao on. To je, zapravo, njegova najveća kvaliteta”, izjavio je legendarni hrvatski borac u razgovoru sa Sportskim novostima, pa nastavio:

“Naravno to ne znači da ga se ne može pobijediti, srušiti. Konačno, i on je dvaput nokautiran, učinili su to Mark Hunt i Andrej Arlovski. Međutim, kada se čovjek samo sjeti kolike je i kakve on udarce u glavu doživio i ostajao na nogama… Svi ostali su ga na bodove tukli, od Miočića, Santosa, Cormiera… Velim, to mi je velik izazov.”

U ovom meču situacija će biti nešto drugačija od one kakva je prethodila prvom. Osim što sada Mirko ne mora potegnuti sve do Las Vegasa, već ‘Big Country’ dolazi njemu u Europu, Cro Cop će u revanš ući s osam uzastopnih pobjeda, dok Amerikanac broji šest poraza u posljednjih 10 nastupa. Jasno je kako sve to ipak nije jamac za pobjedu, pa će i Filipović s dosta opreza govoriti prijetnji koju u kavez donosi Nelson.

“Ja sigurno živim discipliniranije od 99% boraca. Recimo, Roy sigurno nije pazio previše na neke stvari, poput prehrane. To kad-tad dođe na naplatu, ali kažem, on je uvijek opasan. Ide naprijed, odličan je parteraš, iako izgleda nezgrapno, debelo, ali on je pravi majstor brazilskog jiu-jitsua. Ide na rušenja, a na meni je sve to spriječiti. Kondicijski sam dobar, tako se i osjećam. U odnosu na našu posljednju borbu nisam ni ozlijeđen”, poručio je Mirko pred put u Englesku.

Linker
19. travanj 2024 22:25