REUTERS
'ŠTO MU TO ZNAČI?'

DANA WHITE 'POLUDIO' ZBOG POBJEDNIČKOG GOVORA SVOG BORCA 'To je nešto najsmješnije što sam ikada čuo! Naravno da su ga izviždali u dvorani...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. siječanj 2018. 13:09

Predsjednik UFC-a Dana White nije posebni fan Kamarua Usmana, a na to nije utjecalo niti novo noćašnje slavlje ovog sjajnog borca koji je od dolaska elitnu promociju ubilježio sedam čistih pobjeda, piše Fight Site.

Usman je, podsjećamo, noćas u St. Louisu slavio protiv Emila Meeka uvjerljivom jednoglasnom odlukom sudaca nakon tri runde dvoboja koji doduše nije bio posebno atraktivan, ali je od strane “Nigerijske noćne more” bio vrlo efikasan.

“Usput govoreći, taj meč mi se nije svidio. Da, on je tvrd momak. Da, može nametnuti svoju volju. Ali onda nemoj krenuti pričati kao da si upravo nekoga nokautirao, a na kraju kažeš da si dao 30 posto. Što to znači? Da se borio na PPV-u da bi dao 60 posto? Gledajte, to je jedna od najsmješnijih stvari koje sam ikada čuo od borca. I naravno da su ga izviždali iz dvorane…”, rekao je predsjednik UFC-a Dana White o Usmanu i njegovoj predstavi protiv Meeka.

Nigerijac je što god White rekao ipak dominirao protiv Meeka sve tri runde što su suci na koncu nagradili jednoglasnom odlukom u njegovu korist 30-27. Time je pobjednik 21. sezone The Ultimate Fightera stigao na impresivnih 7-0 u UFC-u, ali i korak bliže izazivačkoj poziciji u velter kategoriji, ako se pita njega. Nakon dvoboja je prozvao Colbyja Covingtona na meč za mjesto prvog izazivača.

Za Whitea je situacija prilično jasna. Bivši prvak u lakoj kategoriji Rafael Dos Anjos je trenutačno prvi izazivač i sljedeći kada govorimo o protivnicima Tyrona Woodleyja. A kada govorimo o Usmanu, još uvijek ne zna što je sljedeće za njega…

“Ne znam. Vidjet ćemo što ćemo sljedeće s njim…”, zagonetno je zaključio razgovor o “Nigerijskoj noćnoj mori”.

Nešto kasnije je sam Usman odlučio na službenom Twitteru objasniti što je točno mislio kada je rekao da je “dao samo 30 posto”. Njegovo objašnjenje možete pročitati u Twitter komentaru.

Linker
25. travanj 2024 19:16