Screenshot
SVJESTAN TEŽINE ZADATKA

DANIEL CORMIER NAJAVIO OKRŠAJ PROTIV STIPE MIOČIĆA 'To je svakako najveća borba mog života, najveća borba u kojoj sam ikad bio'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. veljača 2018. 21:46

Daniel Cormier priprema se za nešto što smatra svojim najvećim danom u borilačkoj karijeri i prilikom za ulazak u povijest. Riječ je naravno o UFC 226 borbi protiv Stipe Miočića.

Prvi je puta to u povijesti najveće svjetske MMA promocije da će se međusobno boriti aktualni prvak teške i poluteške kategorije te zapravo tek treći put uopće da su odjednom sučeljena dva prvaka. I Cormier zna što bi značila pobjeda i situacija u kojoj odjednom drži dva najvrjednija pojasa svjetskog MMA, piše Fightsite.

“To je svakako najveća borba mog života. Najveća borba u kojoj sam ikad bio, a igrao sam glavne uloge u nekim od najvećih borbi u UFC povijesti. Gledajte, bio sam na UFC 182, bio sam veliki dio UFC 200, trebao sam ga predvoditi, a onda sam predvodio UFC 214. Sretan sam i ponosan što sam mogao biti dio povijesti ovog sporta”, prokomentirao je DC.

On je sam rekao kako će njegova karijera trajati još godinu dana te da za to vrijeme namjerava odraditi dvije ili tri borbe. I to je zapravo jedan od glavnih razloga zašto je prihvatio ovaj izazov. Svakako ima priliku otići kao prvi u povijesti koji je napravio tako nešto i to mu je zapravo najveća motivacija. Ostaviti tako nešto iza svog imena, ostaviti tako nešto svojoj obitelji.

“Ne dolaziš često u ovakve prilike, one su zapravo rijetkost, prilika za napraviti nešto nevjerojatno veliko, nešto povijesno. Imam priliku postići nešto što će zauvijek ostati iza mene kada odlučim prestati s ovim. Moja djeca će uvijek moći pogledati unazad, spomenuti 7. srpnja 2018. i reći kako je njihov tata tog dana napisao povijest. To je dan kada je naš tata svoje imena zauvijek upisao u kamen. Zbog toga je ovo toliko velika prilike i zbog takvih stvari se bavimo ovim sportom. Zato sam i rekao svojim trenerima i timskim kolegima kad je došla ponuda, idemo pokušati biti veliki.”

Linker
18. travanj 2024 15:22