screenshot
VELIKE NAJAVE

DONEDAVNA TEŠKAŠKA ZVIJEZDA TVRDI DA JE PREBOLILA PORAZ OD STIPE MIOČIĆA 'Prilično sam siguran da ću ponovno šokirati svijet'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. studeni 2018. 15:07

Donedavna UFC-ova teškaška zvijezda Francis Ngannou tvrdi – “Vjerujte mi, danas ću ponovno šokirati svijet!”. Baš kao što je šokirao svijet onim “aperkatom iz pakla” protiv Overeema koji je proglašen za najbolji nokaut 2017. godine.

Na žalost njegovih navijača uslijedili su mečevi protiv Stipe Miočića i Derricka Lewisa – dvoboji zbog koji ga UFC gleda gotovo kao na “personu non gratu”. Od orbite pa sve do dna je bio put ove francusko-kamerunske UFC zvijezde, piše Fight Site.

“Bio sam pod velikim pritiskom, stavio sam sam sebe u poziciju koju nisam mogao izdržati. Kada sam to shvatio, odlučio sam napraviti korak unatrag. Morao sam podsjetiti sam sebe gdje se nalazim i zašto sam to što jesam. Zašto se bavim borilačkim sportom. A onda sam shvatio da se radi o mom snu. Ovo nije bio slučajan odabir. Ono što me ovdje gurnulo jest moj talent. U jednom trenutku sam sve to zaboravio”, opisuje “Predator” svoje osjećaje nakon poraza od Stipe Miočića zbog kojeg je pao u depresiju i nestao s medijske scene.

screenshot

“Možda je sebično sam sebe podsjećati koliko si dobar. Ali to moraš učiniti da više nisi na dnu. Bilo je teško dići se iz ponora. Danas ću se morati suočiti s prošlosti i krenuti naprijed”, dodao je Ngannou.

Francusko-kamerunski nokauter ponavlja da u meču protiv Lewisa još nije prebrodio težak poraz od Miočića.

“Posljednji meč sam i dalje u glavi proživljavao poraz od Stipe. Nosio sam taj poraz u sebi. Ali budite sigurni da se to neće više nikada dogoditi. Sada ćete ponovno gledati Ngannoua kojeg ste gledali i ranije.”

“Kada sam bio u Kamerunu sanjao sam kako postati profesionalni boksač. Nitko nije vjerovao u mene. No, ja sam radio kao konj, činio sam sve što je potrebno i danas sam tu gdje jesam. Tu sam došao napornim radom i vjerom u sebe”, objašnjava.

screenshot youtube

Na koncu razgovora je najavio meč protiv Curtisa Blaydesa kojeg je već svladao unutar Octagona. Bilo je to na Fight Night priredbi u Zagrebu 2016. godine.

“Iako sam izgubio ta dva meča, smatram da čak niti tada nisam dotaknuo samo dno. I dalje sam u sebi imao nešto, nosio sam to u srcu. Sada u sebe vjerujem čak i više nego ranije. Mnogo sam naučio iz prošla dva nastupa i zato se sada vraćam snažniji. Morat ćete se složiti sa mnom kada me vidite u akciji”, smatra Ngannou i zaključuje:

“Poštujem Curtisa Blaydesa i očekujem težak meč. Ali treniram naporno i spreman sam. Treniram, treniram i samo treniram. Prilično sam siguran da ću šokirati svijet ponovno u subotu.”

Ngannou i Blaydes su glavna borba UFC Fight Night priredbe koja se danas održava u kineskom Pekingu.

Linker
27. travanj 2024 00:56