Screenshot: Twitter
RIJEČ STRUČNJAKA

DUGOGODIŠNJI SPARING PARTNER CRO-COPA O VELIKOM USPJEHU STIPE MIOČIĆA 'Dugo će vladati, ali još nije najbolji svih vremena'

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 16. svibanj 2017. 13:00

Igor Kolakušić jedan je od pionira MMA-a na ovim prostorima, hrvatskoj javnosti najviše poznat kao prvi i dugovječan sparing-partner Cro Copa u razdoblju od 2001. do 2010. Iskusni trener bio je jedan od onih koji je prognozirao pobjedu Stipe Miočića u borbi s Dos Santosom.

- Inače sam loš prognozer, ali sada je dosta toga bilo na Stipinoj strani. On je u velikom uzletu, izrazito napreduje, poglavito u boksačkoj tehnici, a Junior dos Santos više nije borac kakvog pamtimo iz najboljih dana. Malo je usporio, a to udarač kakav je Miočić jednostavno ne prašta.

Kolakušića je ipak iznenadila Miočićeva superiornost.

- Nisam mislio da će baš tako dominirati, doista je bio impresivan. Od prve sekunde izravan, hrabar i samouvjeren, kao da s druge strane nije bio Dos Santos koji te može zgromiti jednim udarcem. Znalo se da borba neće dugo trajati, to su dva udarača kojima treba samo jedan trenutak, ali ovaj put nije bilo dvojbi oko pobjednika.

Čini li vam se da bi Miočić mogao još dosta godina vladati na UFC borilištima?

- U teškoj diviziji doista je neprikosnoven, pravi kralj koji izgleda nedodirljivo. Mislim da mu nitko od prekaljenih boraca ne može stati na kraj, a nove, mlađe snage koje jako nadiru trebat će vremena i iskustva da bi mogle parirati ovakvom Miočiću.

Neki već sada ističu da je Miočić jako blizu titule najboljeg UFC teškaša svih vremena. Vi ste tu godinama, vidjeli ste na sceni sve koji su vrijedili, je li to i vaš stav?

- Stipe je sjajan, ali mora on dobiti još poneku borbu da bismo govorili o najboljem svih vremena. Tu su Fjodor, Mirko, Minotaur... Mislim da su svi oni ukupno pokazali više od Miočića, ali Stipe je još dosta mlad, djeluje vrlo svježe i doista ima velik prostor za napredak, a čini mi se da je željan rada i pobjeda. Ima on sve da postane najbolji svih vremena, ali to tek treba zaslužiti.

Linker
15. travanj 2024 23:53