Damir Krajac / CROPIX
STIPE ČEKA SVOJU PRILIKU

ELITNI BORAC UFC-a PREDSTAVIO SVOJ IDEALAN PLAN KOJI UKLJUČUJE I MIOČIĆA 'Jasno je da Stipe i ja ove godine nećemo dobiti ono što želimo…'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. kolovoz 2018. 19:33

S povratkom Brocka Lesnara sav logičan rasplet događanja u teškoj kategoriji je stavljen ‘na čekanje’. Elitni borci prozivkama si sami traže protivnike, a Curtis Blaydes je jedan od onih koji su zatražili meč s bivšim prvakom Stipom Miočićem.

Čini se kako je upravo to borba koja se sviđa i UFC-u, a kao datum i lokacija se spominju 10.11. i Fight Night u Denveru, prenosi Fight Site.

Stipin stav oko svega toga je jasan – on s razlogom vjeruje da kao najuspješniji teškaš u povijesti zaslužuje revanš Danielom Cormierom, a samim time i novu borbu za titulu. Jasno je sve to i Blaydesu koji u svojim prozivkama nimalo ne kritizira bivšeg prvaka, ali bez ustručavanja iznosi svoje prijedloge.

“Mislim da nemam pravo drugom sportašu i čovjeku govoriti što bi trebao napraviti u nekoj situaciji. On ima pravo tražiti revanš (s Cormierom, op.a.), ali imam i ja pravo tražiti borbu za pojas. No, situacija je takva da niti jedan od nas neće ove godine dobiti ono što želi, a u godini je ostalo još pet mjeseci. Ne želim toliko čekati, želim još jednu borbu prije nego što dođu blagdani”, izjavio je Blaydes u razgovoru s MMA Fightingom.

“UFC je zainteresiran za to”, nastavio je ovaj fenomenalni teškaš, “Njima se sviđa ova ideja i ima im smisla. Dobar je to ‘matchup’ i bila bi to sjajna borba. On je dobar, ja sam dobar, obojica smo kvalitetni hrvači. Moje ruke su se popravile i želio bih pokazati svoj napredak. S obzirom na to da živim u okolici Denvera, ovaj bi event bio odlična prilika da tu ojačam svoju bazu fanova. Ne znam kako Sipe gleda na prozivku, ali nadam se da će razmisliti o njoj. On je u poziciji u kojoj će se ili boriti sa mnom ili čekati do travnja, a do tada ima puno vremena.”

U istom razgovoru Curtis je predstavio i svoj plan iz snova.

“Idealnih 12 mjeseci za mene bi značilo borbu sa Stipom i moju pobjedu u studenom. Zatim borbu s Cormierom nakon što on završi s Brockom. Nakon pobjede nad DC-jem, e sad ovo je ideja jednog mog cimera – Jon Jones se vrati i onda se nas dvojica obračunamo. Svi pričaju o ‘money fightu’, a Jon Jones je upravo to. On je pravi ratnik, opak tip koji je napravio ubojit niz u poluteškoj srušivši puno velikana u njihovom ‘primeu’, a dvaput je dobio i Cormiera. Bez obzira na optužbe, poštujem ga i vjerujem da bi to bila jedna sjajna borba”, zaključio je Blaydes.

Linker
20. travanj 2024 15:32