Reuters, USA TODAY / USA TODAY Sports
SVA MCGREGOROVA VRIJEĐANJA

EVO ZAŠTO JE KHABIB PUKNUO NAKON POBJEDE I KAOSA O KOJIMA PRIČA CIJELI SVIJET 'Vi ste teroristički štakori, izdajice i lažljive seljačine...'

Piše: Edi DžindoObjavljeno: 09. listopad 2018. 10:31

Svi koji nisu pratili uvertiru u meč između Conora McGregora i Habiba Nurmagomedova nakon skandala u noći sa subote u nedjelju mogli bi izvući jednostavan zaključak da je Irac čista žrtva. Međutim, Dagestanac je uoči najveće borbe u UFC-ovoj povijesti uistinu prošao i verbalni i fizički teror od McGregora i njegove ekipe, a sve je počelo nevjerojatnim napadom prije UFC 223 priredbe na kojoj se Nurmagomedov borio za naslov prvaka u lakoj protiv Ala Iaquintea.

Podsjetimo, McGregor i njegov tim su stolcima i konobarskim kolicima probili stakla autobusa u kojem su bili Habib i mnogi drugi borci koji su išli na event u Barclays. Habib nije doživio posljedice, no zato jesu Ray Borg, Brandon Moreno i Michael Chiesa koji zbog posjekotina i drugih ozljeda na kraju nisu mogli nastupiti na spomenutoj priredbi.

Uz taj incident, za koji je Conor na kraju morao platiti jamčevinu od samo 50 tisuća dolara i “odslužiti” nekoliko uvjetnih, dug je popis uvreda koje je Irac izrekao Rusu u uvertiri za ovaj povijesni event:

- Nikada ne smiješ vjerovati informacijama doušnika i trebaš se držati na distanci od njih. Habibov prijatelj je j***ni doušnik, teroristički štakor. Mogu vam sve detaljno objasniti i zapravo hoću; 11. rujna 2001. godine, on je skinut s leta iz Kaira za New York i kod njega je pronađeno pet različitih putovnica. Tada je pretvoren u doušnika i okrenuo se protiv ljudi s kojima je do tada radio. Ja ne znam kako se taj čovjek uopće nalazi u ovoj j***noj državi. Moju obitelj detaljno provjeravaju na aerodromima, a ovaj tip, Ali Abdelaziz, tip takve lude pozadine, hoda okolo slobodan. Tip je štakor i gad te ću i njega već uhvatiti - izjavio je McGregor svoje argumente za kriminalnu prošlost najboljeg Habibovog prijatelja i menadžera. I nije stao.

- Zašto ne piješ? Ma sigurno popiješ koju na partijima, lažljiva seljačino - McGregor o Habibovom nekonzumiranju alkohola zbog vjere.

- Kakav si ti to Rus kad naudiš svojem čovjeku? Tvoj narod će ti okrenuti leđa, ja ću biti prvak za sve Ruse umjesto tebe - bocnuo je Habiba i na nacionalnoj razini.

- Mogu te vidjeti gdje god da jesi. Ti si jedna obična kukavica i p***ica, kao i tvoj sin - poručio je McGregor Habibovom ocu Abdulmanapu.

- Ošamario si mojeg prijatelja koji je musliman. Kako možeš to napraviti? Pa ti nisi pravi musliman, ti si samo p***ka - osvrnuo se McGregor na sukob Nurmagomedova i Lobova, jednog od glavnih Conorovih pomoćnika u napadu na autobus.

Ono što je Nurmagomedov napravio nakon slavlja nad McGregorom, nipošto nije bilo prikladno, ali ovakva količina izazivanja, prijetnji i lažnih optužbi zasigurno se mora uzeti u obzir pri odabiru kazne prvaku lake kategorije.

Linker
27. travanj 2024 01:05