CROPIX
GUŽVA U SLAVNOM 'BRLOGU'

FOTO: SPORTSKE NOVOSTI U POSJETU MIRKU FILIPOVIĆU, A POVOD JE POSEBAN Pogledajte Cro Copa u akciji na 'novome poslu'

CRO COP POSTAO TRENER Mirko Filipović ne može bez treninga pa je okrenuo novu stranicu u životu te kao trener priprema Satoshija Ishija za borbu koju Japanac ima zakazanu u Rizinu, organizaciji u kojoj je legendarni hrvatski borac osvojio svoju posljednju titulu
Piše: Dean BauerObjavljeno: 23. veljača 2017. 17:09

Mirko Cro Cop Filipović očigledno ne zna za mirovanje. Karijera borca je okončana na Novu godinu s Rizinovom krunom u Saitama Areni. U 42. godini, s praktički svim mogućim osvojenim naslovima i pojasevima, a ruku na srce, i s izranjavanim tijelom ili konkretnije ozljedom koljena, donio je u tom trenutku jedinu ispravnu, logičnu pa i očekivanu odluku. On je svoje ciljeve u svijetu sporta dosegao. Valjalo se prvo odmoriti, a potom se posvetiti i liječenju ozlijeđenog koljena. Ne radi mogućeg povratka u ring, već poradi kvalitete kasnijeg normalnog života, mogućnosti hodanja, trčanja. Međutim...

Ako ste mislili da Cro Copova osobna dvorana i teretana skuplja prašinu, gadno ste se prevarili.

- Ovo je super! Ovo je super! Ovo, kad je gužva, “muving” u teretani. Je l’ da je dobro? - retoričkim je upitom onako u prolazu promrsio Mirko neki dan, za novinarskog pohoda Cro Copovu “brlogu”.

Dan smiješnih treninga

Je, bila je “gužva”. Mirko s obojicom sinova. Zatim poznanici iz našeg prijašnjeg pohoda u kolovozu prošle godine Vedran Perić, koji je svladao karcinom želuca, te od srpnja 2016. naporno trenira za sebe i svoje zdravlje, kao i Mirkov trening-partner, nešto stariji gospodin, koji je želio ostati anoniman. No, bili su tu sada i Stipe Drviš s dvojicom boraca koje je “drilao” i “maltretirao”, naš Ante Delija te Beograđanin Darko Stošić.

- Drago mi je što ste došli sada, baš imamo dan smiješnih treninga. To je ovo što Stipe radi. Za djecu - zafrkantski je peckao Mirko Filipović svog ponajboljeg prijatelja i trenera iz natjecateljskih dana, negdašnjeg boksačkog olimpijca (Atlanta 1996), Puljanina Stipu Drviša.

To još uvijek nije kraj nabrajanju sudionika “gužve u teretani”.

Onaj koji je možda i najteže, najupornije i ponajviše radio je Satoshi Ishii. On je na određeni način primaran razlog našeg posjeta Mirkovu trening-kampu. Ishiija će se možda bolji poznavatelji borilačkih sportova prisjetiti kao sjajnog, svojedobno jednog od najboljih judaša na svijetu. Upravo je s njim naš proslavljeni MMA borac otvorio novu stranicu u svom životu. Otišao je u - trenere! Dobro, možda Mirko to i ne bi tako pompozno najavio, ali činjenica je da mu se prije 2-3 tjedna Satoshi Ishii javio, zamolio da ga trenira, a Cro Cop će samo kratko, “dolazi”.

- Tu je 10-ak dana, ostat će još neko vrijeme, da bi potom otišao nakratko u Nizozemsku. Međutim, opet će se vratiti u Zagreb jer mu je želja obaviti završne pripreme za borbu kod mene - veli Filipović.

Sredinom travnja (16) u Yokohami Satoshi Ishii ima zakazanu borbu. U Rizinu, dakle upravo u onoj promociji čiji pojas prvaka ima Mirko Filipović.

- Nisam siguran još, ali možda i odem s njim zajedno na tu borbu.

CIJELI ČLANAK MOŽETE PROČITATI U TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI

Linker
18. travanj 2024 08:43