Raj Mehta-USA TODAY Sports / Reuters
BEZ PARDONA

HRVATA VREBA ŠAKA OD 100 KONJSKIH SNAGA Pokosio Overeema, pa bez pardona zaprijetio Hrvatu: 'Hvala Stipi što mi je pričuvao pojas. Nokautirat ću ga!'

UFC Kamerunski Francuz Francis Ngannou gromovitim nokautom nad Alistarom Overeemom izborio borbu za UFC-ov pojas teškaškog prvaka i odmah zaprijetio Stipi Miočiću.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 05. prosinac 2017. 00:10

Američki Hrvat, Stipe Firefighter Miočić dobio je sljedećeg suparnika za obranu UFC naslova u teškoj kategoriji. To je Kamerunac s francuskom putovnicom Francis Ngannou (31). Afrička zvijer na dojmljiv je način osigurala tu borbu pobijedivši, točnije poslavši na spavanje na UFC 218 priredbi u Detroitu Alistaira Overeema. Naime, snažan Ngannou je ‘potegao’ lijevi aperkat kakav se doista rijetko viđa. Silina udarca je bila tolika da je Overeem istog trenutka pao u nesvijest. To je udarac u kojem vilica zna puknuti kao od šale.

Aperkat iz pakla

Potvrda najave sraza u Detroitu, u kojima je između inog izračunato da Ngannou ima udarac (rukom, da se ne bi krivo razumjeli) snage 100 konjskih snaga! To je već sila nekog automobila niže srednje klase!

- Nema štete i potpuno sam zdrav na čemu sam zahvalan. Pogodio me aperkatom iz pakla, što je jedno od njegovih specijaliteta i za koji smo znali da je vrlo opasan - kasnije će na društvenim mrežama Overeem. Svijet UFC-a je ovime dobio iščekivanje nove velike borbe koju je u konačnici potvrdio i gazda UFC, Dana White. Ngannou protiv Stipe. Kamerunac je nakon borbe u Detroitu sav i u cijelosti bio posvećen upravo američkom Hrvatu.

- Nisam mogao prestati razmišljati o Stipi, čak i tijekom ovih priprema. Htio sam se fokusirati isključivo na Alistaira, ali Stipe mi je cijelo vrijeme bio na umu jer sam znao da je on sljedeći na redu.

Stipe će biti nokautiran

Kada bi se Francisa pitalo, ta bi se borba mogla održati već sutra...

- Što prije je moguće. Nisam ozlijeđen i spreman sam. Nije me bilo deset mjeseci i sada se želim boriti.

Crna gromada iz Kameruna uopće ne dvoji kako će završiti ta borba.

- Borba između mene i Stipe? Završit će isto kao i ostale. Nokautom. Ne predviđam ništa drugo osim nokauta. To je moja vještina i na tome naporno radimo.

Netzko će reči da je Francis vrlo samouvjeren, ali osim što takvo što i valja očekivati od svakog borca dovoljno ludog ući u UFC-ov oktogon, Ngannou je u svim dosadašnjim borbama i potvrdio, dokazao. Zaključno s potonjom u kojoj je Alistaira Overeema ‘uništio’. U redu, netko će reći da Nizozemac nije osobito mjerilo jer mu je ovo ipak 11. nokaut već, ali... Ovaj je bio nedvojbeno najteži, najbrutalniji, a udarce koje odapinje Francis Ngannou u najmanju ruku izaziva silno strahopoštovanje.

Nego, što o svemu misli Stipe... Na društvenim se mrežama nakon dvoboja u Detroitu nije oglasio, barem ne do nedjelje navečer po našem vremenu. Stipe se još uvijek u svojim izjavama bavi “svojim ponosnim gradom Clevelandom” i poslom medicinskog tehničara u vatrogasnoj postrojbi. Nadnevak dvoboja Miočić - Nganou još nije određen, ali će po svemu sudeći to biti u prva tri mjeseca 2018. Spominje se čak i opcija 20. siječnja 2018. na UFC 220 u Bostonu, no to se ipak zasad čini malo prerano.

Ngannou prijeti Miočiću

Nakon pobjede protiv Overeema Fox Sports je prenio Nganoouove prijetnje aktualnom MMA prvaku Stipi Miočiću.

"Samo želim reći Stipi da dolazim, na putu sam da osvojim pojas. Hvala mu što mi ga je pričuvao, ali sada će ga morati prepustiti. On je bio samo privremeni prvak, ali pravi šampion je ovdje, pravi šampion dolazi. Stipu ću brzo nokautirati. Nisam ja za borbe od tri ili četiri runde, brzi nokaut i idem kući", rekao je Miočić.

Linker
19. travanj 2024 06:01