Marko Todorov / CROPIX / CROPIX
POHVALE OD KOLEGE

HRVATSKI BORAC IMPRESIONIRAN MIOČIĆEVOM POBJEDOM 'Stipe ima X faktor, zato ruši jače od sebe'

Piše: Kristina LeovacObjavljeno: 12. rujan 2016. 19:49

Nismo morali ni pitati. Gledao je. Iako ga nikad nije imao priliku upoznati u živo, “kada je bio u Zagrebu kod Mirka, nisam bio tamo”, odlični hrvatski borac Mladen Brestovac veselio se pobjedi Stipe Miočića.

- Odlično je odradio meč. Impresivno - pun je hvale bio 32-godišnji Zagrepčanin u borilačkim krugovima poznat kao The Scorpion Sting.

- Stipe je pobijedio borca koji je tehnički bolji od njega. I to čisto na hrabrost, na veću želju za borbom. Na srčanost.

Zagreb, 120216.
Spartan Gym, Varsavska ulica.
Mladen Brestovac, hrvatski kick boksac.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX / CROPIX

Prije početka meča Brestovac je rekao, “šanse su 50-50%”.

- Samo zato što je Stipe bio na domaćem terenu. Da meč nije bio u Clevelandu, dao bih veću prednost Overeemu. Jednostavno, Alistair je kompletniji borac, tehnički jači, bolji u borbama na nogama, ima veće iskustvo.

A Stipe?

- Stipe ima X faktor. Njega nitko ne može predvidjeti. Iznimno je hrabar, lucidan. Zato ruši jače od sebe, zato ponekad tako lako može pobijediti protivnike koji su bolji od njega.

U jednom trenutku visio je o niti, Overeem ga je uhvatio za vrat, no, Stipe se nekim čudom uspio izvući.

- Izvukao se jer je strašno fizički pripremljen i dobro je tehnički to odradio. Idealno se spasio. Ali uspio je jer ga Overeem nije dobro zahvatio, nije imao dobar grif. Mislim da Alistair otkad je skinuo kilograme nema istu moć kao prije, nema iste predispozicije, istu snagu. Stipe je to savršeno iskoristio. Svaka mu čast. Uspio je iskoristiti svaki Overeemov minus u toj borbi. I sve okrenuti na svoju stranu.

I Mladen je ovih dana u žestokom ritmu. Za dva tjedna, točnije 23. rujna, u austrijskom Linzu čeka ga borba na FFC 26 (Final Fight Championship). U ringu će se naći sa Španjolcem Damianom Garcijom.

Rtina, Zadar, 110916.
Rodbina i prijatelji UFC borca Stipe Miocica sinoc su u mjestu Rtina pratili njegov mec u kojem je obranio naslov prvaka.
Foto: Luka Gerlanc / Hanza Media
CROPIX

- Pripreme su gotovo pri kraju, zadovoljan sam kako sve ide. Čeka me protivnik koji je profesionalni boksač i kickbokser, agresivan borac sa 190 cm i 110 kilograma. Bit će to izrazito težak meč, ali bit ću spreman za njega.

Linker
23. travanj 2024 11:42