51. PUT UŠAO U MMA BORILIŠTE

IZNENAĐUJUĆI KRAJ BORBE U SAITAMI Cro Cop pobijedio nakon što je laktom raskrvario glavu protivnika, suci uz negodovanje gledatelja prekinuli borbu!

Mirko Filipović došao je do nove pobjede u Rizinu i ukupno devete u nizu, no to se nije dogodilo na način kojim bi želio. Borba je prekinuta sredinom prve, desetominutne runde, nakon što je Cro Cop laktom Martinezu napravio posjekotinu na čelu.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. rujan 2018. 10:56

Bio je to od samog starta dobar meč u kojem su i Mirko i njegov protivnik imali nekoliko čistih pogodaka. Zapravo možemo reći da se borba najviše rasplamsala baš kada je i došlo od prekida od strane doktora.

Dvoboj dvojice boraca s nizom od osam pobjeda počeo je otvorenim okršajem na sredini ringa, no nakon toga niti jedan borac nije krenuo dovoljno agresivno i ponudio više akcije. Cro Cop je pokušavao low-kickovima kickovima, dok je Martinez vrebao svoju priliku. I došao je do nje nakon što je osujetio Mirkov middle-kick, uhvatio mu nogu i odveo ga do konopaca. No, nije ga uspio srušiti, kao ni minutu poslije, ovoga puta u kutu. Cro Cop se ponovno uspješno obranio, uz nekoliko dobrih udaraca u klinču.

Screenshot

A onda je sijevnuo Mirkov lakat. Dogodilo se to nakon četiri i 58 sekundi, a prekidu su prethodile razmjene u klinču tijekom kojih je Mirko sjajno plasirao lakat i raskrvario svog protivnika.

Preko čela mu je procurila krv i sudac je morao prekinuti meč da bi Martinez bio pregledan od strane liječnika. Iako posjekotina nije izgledala niti približno velika usporedivo s onima s kakvima borcima u UFC-u i Bellatoru bez problema nastavljaju borbu, krvarenje je bilo toliko da su liječnici odlučili zabraniti nastavak borbe te je Mirko Filipović došao do pobjede tehničkim nokautom.

Nije se u tim trenucima vidjelo zadovoljstvo na licu hrvatskog borca jer ovo svakako nije način na koji netko želi upisati pobjedu u jednoj MMA borbi. No, pobjeda je ono što se piše i Mirko se može vratiti u dvoranu, gdje će se pripremati za nastup na Silvestrovo, također u Saitami. Nadali smo se kako bismo možda već danas mogli saznati protivnika, no izjava u ringu nije bilo i za to ćemo se morati strpjeti. Martinez sigurno neće biti zadovoljan ovakvim ishodom i možemo očekivati da će zatražiti revanš. Tko zna, možda niti Cro Cop ne bude imao ništa protiv toga.

TIJEK BORBE: CRO COP VS MROQUE MARTINEZ

Mirko Filipović kontrolirao je meč od početka, iako je 10 godina mlađi Amerikanac krenuo agresivno, uglavnom prijeteći low-kickovima. Cro Cop je prvi puta ozbiljnije uzdrmao protivnika u trećoj minuti, jednim snažnim krošeom, a ono najzanimljviije dogodilo se u petoj minuti.

Filipović je u jednom klinču laktom pogodio protivnika u glavu, raskrvario mu čelo, a suci su odlučili da borba mora biti prekinuta dok je Amerikancu s Guama ukazivana pomoć. Cro Cop je pobjednik, iako je i sam želio nastaviti borbu, a negodovali su i gledatelji kao i razočarani Roque Martinez.

10.55: Mirko i Martinez ušli su u ring, borba je počela.

10.50: po posljednjim informacijama iz Japana, Mirko Filipović i Roquea Martinez ući će u ring nešto ranije, oko 11 sati, zbog prijetnje tajfunom na područjuTokija.

10.30: U borbi prije Mirkove, legendarni Bob Sapp je slavio odlukom sudaca protiv Egipćanina Osunaarashija nakon tri runde i to u meču kojem su oba borca imala preko 300 kilograma.

Linker
25. travanj 2024 17:33