Screenshot: Youtube
NEŠTO DRUGAČIJI POGLED

'JE LI OVO DIO ANTI-RUSKE PROPAGANDE U SAD-U?' Legenda bacila novi pogled na kaos iz meča godine: 'On je njihov zlatni dečko i nije bitno što čini'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. listopad 2018. 00:41

Legendarni MMA veteran Jeff Monson je vrlo rado viđen sugovornik u ruskim medijima s obzirom da ovaj Amerikanac već neko vrijeme živi u Rusiji, a dobio je i rusko državljanstvo.

Upitan o kaosu koji je nastao nakon što je Khabib Nurmagomedov svladao Conora McGregora, a zatim napravio nezapamćen incident, Monson je u razgovoru za portal Championat otkrio svoje viđenje čitave situacije.

“Mislim da su ove sankcije o kojima se sada govori potpuno smiješne. A objasnit ću i zašto. Conor je napao Khabiba i to u autobusu dok je bio s drugim ljudima. Bilo je to prije nekoliko mjeseci pa je on taj kojeg treba kriviti za čitavu situaciju, za nastali kaos, za ovo ludilo i za incident nakon meča. Nije samo Conor bio u ovakvoj situaciji s Khabibom, ovo je njegov stalan način funkcioniranja, on je u konstantnom sukobu s drugim borcima”, objašnjava Monson koji se i sam 2006. borio za UFC naslov u teškoj kategoriji, piše Fight Site.

“Conor je uhićen nakon incidenta s autobusom, pušten je nakon plaćanja jamčevine, a na kraju nije uopće kažnjen. On nije trpio nikakve konzekvence radi svog ponašanja. Ne razumijem onda zašto bi u slučaju Khabiba bile potrebne nekakve kazne ili sankcije. Ako to žele učiniti Khabibu, neka onda to učine i svim ostalim borcima – bez iznimke!”, zasan je Monson koji dodaje:

“Da je Conor suspendiran radi napada na autobus, ne bih imao ništa protiv toga da se Khabib također suspendira!”

U ovom trenutku još uvijek se ne zna koje će točno sankcije Nurmagomedov osjetiti na svojoj koži. Govori se o suspenziji u trajanju od nekoliko mjeseci i novčanoj globi u iznosu od 250 tisuća pa sve do nekoliko milijuna dolara. Monson smatra da je to smiješno…

“Je li ovo dio anti-ruske propagande u SAD-u? Ne znam. Conor je njihov zlatni dečko i nije bitno što čini, kako ne poštuje zakon, je li napao autobus, može reći što god hoće… I dalje neće biti kažnjen od strane UFC-a za svoje postupke. Osim što se navodno ne može boriti u New Yorku”, tumači i zaključuje:

“Očito je da Dana White voli Conora više od Khabiba. Ali ne mogu vam reći zašto je tomu tako. I je li to tako jer je Rus. Ali u svakom slučaju to nije pošteno.”

Jeff Monson je profesionalnu karijeru zaključio 2016. godine nakon što je odradio gotovo 90 MMA mečeva. Tijekom godina je pobjeđivao i borce poput Aleksandera Emelianenka, Alexeya Oleinika, Sergeija Kharitonova, Ricca Rodrigueza, Roya Nelsona, Kazuyukija Fujite, Anthonyja Perosha…

Linker
23. travanj 2024 22:14