Screenshot: YouTube
LUDI UFC-OV TURNIR

JEDAN OD NAJBOLJIH BORACA SVIJETA POSTAO PRVAK UFC-A I ISMIJAO MCGREGORA 'Ti si pravi gangster. A gdje je Conor? On se bori s autobusom!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. travanj 2018. 12:36

Kontroverzni UFC-ov turnir 223 u Brooklyinu održan je noćas bez novih problema u Barclays Areni. Khabib Nurmagomedov postao je UFC prvak nakon dominacije kroz većinu vremena pet rundi borbe protiv Ala Iaquinte. Rose Namajunas savladala je Joannu Jedrzejczyk i u revanšu, no ovog puta nakon napornih pet rundi. Novi impresivni nastup upisao je Zabit Magomedsharipov, a pobjede su ostvarili Renato Moicano, Chris Gruetzemacher, Karolina Kowalkiewicz i još nekoliko boraca.

Vrlo zabavnu borbu pružili su Khabib Nurmagomedov i Al Iaquinta, posebno nakon jednolične prve dvije runde. U spomenutih deset minuta odmah se vidjelo koliko dominantno izgleda hrvanje Dagestanca. Vrlo rano je rušio Iaquintu te oba puta dominirao, a u drugoj rundi je imao i jedno gušenje koje je došlo blizu tapkanja, no Iaquinta je u borbu ušao s velikom snagom volje. Ta se snaga volje posebno vidjela u trećoj rundi, kada Iaquinta počinje braniti rušenja te je time izborio stand up borbu. Ipak, još nije dobro izgledao u njoj, odnosno Khabib je pogađao puno bolje boksačke kombinacije.

Tek u četvrtoj rundi vidimo nešto ozbiljno od Iaquinte i dobivamo najbolju rundu meča, vrlo izjednačen stand up dvoboj, u kojem je svaki imao svojih trenutaka.

Khabib ipak izgleda puno svježije, uspješno kontrolira tempo i ne dozvoljava primanje ozbiljnije štete. Posebno se to dobro vidi u posljednjoj rundi, kada je Khabib ponovno digao tempo i on je bio taj koji napada. Prvu polovicu runde su se ozbiljno potukli, da bi onda ponovno došlo do rušenje i kontrola od strane novog prvaka sve do kraja borbe. Alu Iaquinti treba “skinuti kapu” na hrabrosti i čestitati mu što je izdržao svih pet rundi, iako se pripremao za borbu na tri. Što se tiče novog prvaka, Khabiba Nurmagomedova, sudačke kartice govore dovoljno. Dva puta 50-43 i jednom 50-44 dovoljan su dokaz dominacije kojom je on postao prvak. I to ne samo dominacije u ovoj borbi nego kroz svoj cijeli dosadašnji UFC put. I biti će ga jako teško skinuti s trona na koji je napokon došao.

“Sad želim borbu s Gorgesom St. Pierreom u New Yorku. Madison Square Garden u studenom.”

Nurmagomedov je ispuno svoju misiju unatoč svim preprekama i ludim događajima koji su se odigrali u proteklih nekoliko dana. Prvo mu je Tony Ferguson otkazao borbu zbog bizarne ozljede. Zatim je doživio divljački napad Conora McGregora na autobus koji je prevozio borce. A tu je i zamjenski protivnik Max Holloway kojem su doktori zabranili nastup samo 24 sata prije održavanja borbe.

Ipak, u zadnji čas Al Iaquinata je uskočio kao posljednja zamjena i spasio event te omogućio Khabibu da ispuni san i postane prvak lake kategorije.

“Želim se zahvaliti svom protivniku i njegovom timu. Iaquinta je pravi gangster iz Brookylina. Ovdje se neradi o onom piliću (kukavici). Iaquinta je pravi gangster. On je došao ovdje. A gdje je Conor? On se želi boriti s autobusom. Ja se želim boriti s pravim gangsterom. Iaquinta, hvala ti puno. Znate, ovo je ludnica. 26-0, 10-0 u UFC-u. Neosporeni, neporaženi prvak lake kategorije.”

Promjene protivnika Nurmagomedovu nisu predstavljale nikakav problem. Dapače, 29-godišnjak tvrdi da je nakon 25 minuta borbe spreman odmah se vratiti u akciju protiv bilo kojeg borca.

“Ništa se nije promijenilo. Hvala ti Iaquinta. Drugi su htjeli prihvatiti ovu borbu. Nije bitno tko. Ako nisi spreman…. Ako nisi prvak, o čemu pričamo. Da mi UFC ovog trena ponudi nekog, ja se mogu boriti. Sad odmah. Dajte mi da odmorim trideset minuta i popijem malo vode… Dajte mi trideset minuta i mogu se boriti s bilo kim. Tony ili Conor, nije bitno. Možda Cormier, nije bitno…”

UFC 223 – Rezultati

Khabib Nurmagomedov def. Al Iaquinta – jednoglasna sudačka odluka

Rose Namajunas (c) def. Joanna Jędrzejczyk – jednoglasna sudačka odluka

Renato Moicano def. Calvin Kattar – jednoglasna sudačka odluka

Zabit Magomedsharipov def. Kyle Bochniak – jednoglasna sudačka odluka

Chris Gruetzemacher def. Joe Lauzon – TKO (R2 5:00)

Karolina Kowalkiewicz def. Felice Herrig – podijeljena sudačka odluka

Olivier Aubin-Mercier def. Evan Dunham TKO (R1 0:53)

Ashlee Evans-Smith def. Bec Rawlings – jednoglasna sudačka odluka

Devin Clark def. Mike Rodriguez – jednoglasna sudačka odluka

Linker
20. travanj 2024 13:11