Screenshot: YouTube
POTPUNO JE SPREMAN

JEDAN OD NAJVEĆIH SE VRAĆA U OKTOGON! 'On je spreman ako mu UFC dovoljno plati! A probleme mu može napraviti samo Stipe Miočić!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. listopad 2018. 10:14

Sjajne vijesti stižu za sve fanove legendarnog Caina Velasquaza, piše Fight Site. Prema riječima njegovog prijatelja i dugogodišnjeg sparing partnera Josha Thomsona bivši prvak je potpuno spreman za povratak u Octagon.

Ukoliko je informacija istinita i Meksikanac zaista planira povratak, to bi bila najbolja vijest za UFC u dugo vremena. Ali i nešto što bi prodrmalo tešku kategoriju koja je trenutačno zarobljena u iščekivanju super meča između Cormiera i Lesnara, koji je planiran za veljaču.

Podsjećamo kako je bivši Strikeforce prvak ranije ovog tjedna “tvitnuo” vrlo zanimljivu rečenicu u kojoj je stajalo “da se UFC zajebava s Velasquezom”. Mnoge je samo ime Velasqueza zaintrigiralo pa su potražili dodatno objašnjenje.

Onda je u jednom drugom intervjuu, točnije u razgovoru za portal BJPenn, Thomson odlučio pojasniti svoj “tvit”.

“Da, Cain je spreman boriti se. Spreman je jako trenirati i spreman je za meč. Samo se radi, znate…mislim da se UFC trudi raditi protiv njega, govorim o odnosu s njim i njegovim agentom”, pokušao je objasniti Thomson, a da ne otkrije previše pojedinosti.

Ono što je bivši UFC-ovac vjerojatno htio reći jest da se Velasquez ne može dogovoriti oko financijske strane priče sa svojim poslodavcem. No, detalje nije otkrivao. Ipak, rekao je još nekoliko rečenica…

“Rekao bih, a to i nije neka tajna u ovom trenutku, da teška divizija i nema previše kvalitete. Nema tu previše tipova na samom vrhu koji bi mogli pobijediti Caina. Jedini borac koji bi Cainu u čitavom UFC-u mogao raditi probleme je Stipe Miočić. To je jedini teškaš s kojim bi Cain imao problema. Osim njega, tu nema nikoga. Fabricio Werdum? Siguran sam da bi se Cain volio ponovno boriti protiv njega, ali Fabricio je izvan stroja radi doping skandala.”

“Tako da su tu zapravo samo Stipe Miočić i Daniel Cormier, a budimo realni – Cain se neće boriti protiv Cormiera. Cormier se bori protiv Lewisa na UFC-u 230 i onda Brocka Lesnara. Ako pobijedi u ta dva dvoboja ili će uslijediti mirovina ili oproštajna treća borba protiv Jona Jonesa. Smatram da je prihatio meč protiv Lewisa samo zato što su mu ponudili mnogo novca. Mislim da su imali osjećaj da bi Luke Rockhold mogao odustati, znali su da im se raspada meč Poirier vs. Diaz, pa su morali nešto učiniti. Koga zvati boljega od dvostrukog prvaka, zar ne?”

Na koncu razgovora je Thomson zaključio:

“DC neće biti tu još jano dugo. Tako da trebamo nekoga kao što je Cain Velasquez. Stvar je sada samo UFC-a koji ga mora dobro platiti. Ili će imati jadnu tešku diviziju. Teškaši su uvijek vruća roba. Oni uvijek prodaju. Posebno netko kao što je Cain Velasquez iza kojeg stoji čitavo meksičko tržište. A to je velika stvar”, zaključuje.

Bivšeg prvaka u teškoj kategoriji u akciji nismo vidjeli još od srpnja 2016. kada je svladao Travisa Brownea. Od tada ponovno muku muči s ozljedama i “čeka na klupi”.

Linker
25. travanj 2024 17:08